SRNČÍ KÝTA NA VÍNĚ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZVĚŘINA / ZVĚŘINA SRNČÍ / 




INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty s kostí, 100 g rostlinného tuku, 75 g celeru, mrkve, petržele, 50 g rajčat, 15 g brusinek (kompot), 50 g citrónu, 50 g cibule, 25 g hladké mouky, trochu cukru, soli, divoké koření (pepř nové koření, bobkový list tymián, 2,5 cl octa 8 %, 2,5 cl červeného vina, 25 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou kýtu odblaníme. vpereme, protkneme slaninou a osolíme. Na celé dávce tuku s trochou cukru osmahneme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli do hněda (cukr přidáváme proto, aby základ zhnědl, ale aby se zelenina příliš nepřepálila což je nežádoucí pro naše zdraví), pak zalijeme základ octem, přidáme citrón, cukr, divoké koření, vložíme připravenou k5tu, kterou rychle na základu opečeme po obou stranách, zalijeme trochou vařící vody a dusíme v troubě pod poklicí do měkka. Při dušení kytu občas obrátíme a podle potřeby podléváme trochou vařící vody. Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rozmačkaná rajčata, brusinky, zalijeme vlažnou vodou a vaříme až se počne oddělovat tuk od šťávy, ihned procedíme přes jemný cedník, přidáme červené víno a ještě krátce povaříme. Kýtu nakrájíme na porce a přeléváme upravenou šťávou. Vhodnou ozdobou jsou brusinky s plátky citrónu

SRNČÍ KÝTA NA VÍNĚ. SRNČÍ KÝTA NA VÍNĚ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1350 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz