DRBÁKY Z HORKÝCH BRAMBOR.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / KNEDLÍKY / KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ / 




INGREDIENCE: 900 g horkých vařených brambor, 1 solamyl (250g), 3 polévkové lžíce dětské krupičky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce soli.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve uvaříme brambory ve slupce. Podle druhu brambor to potrvá asi 20-30 minut (jsou-li brambory už uvařené, zjistíme tak, že špejle pronikne ostrým hrotem snadno jejich dužinou). Pak dáme vařit vodu do třílitrového hrnce. Osolíme jednou rovnou polévkovou lžící soli. Než se voda ohřeje, oloupané horké vařené brambory rozmačkáme válečkem na nudle (sklenicí od piva), zasypeme solamylem a dětskou krupičkou. Nakonec přidáme k bramborům rovnou polévkovou lžíci soli, kterou rozetřeme s plátečky česneku. Těsto rozdělíme na šest dílů a z každého dílu utvoříme kulatý knedlík. Drbáky vložíme do vařící vody a vaříme 25 minut. Po vytažení z vody knedlíky ihned opláchneme ve studené vodě a můžeme servírovat k vepřovému bůčku, pečené kachně nebo k pečené huse - samozřejmé s kyselým nebo sladkým dušeným zelím. Drbáky, které nespotřebujeme k obědu, můžeme rozkrájet k večeři na centimetrové plátky, opéci z obou stran a podávat posypané osmaženou cibulkou nebo se zbytkem masa a upraveným zelím.



DRBÁKY Z HORKÝCH BRAMBOR. DRBÁKY Z HORKÝCH BRAMBOR.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1362 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz