ZAVINÁČE.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / RYBY / RYBY RŮZNÉ / 




INGREDIENCE: 5 středně velkých solených sleďů, 5 kyselých okurek, 1/2 l mléka, 1/2 l octa, 2 mrkve, 5 cibulí, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička semen kopru, 20 zrnek pepře, 1 malá pálivá paprička nebo 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 1 lžíce soli, 4 lžičky moučkového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme mlékem a na 2 hodiny odložíme na chladné místo. Připravíme marinádu. Tři cibule nakrájíme na kolečka vložíme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, tymián, bobkový list, kopr, pepř a papriku a vše asi 10 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Necháme vychladnout, scedíme. Plátky sleďů rozložíme kůží dospod, tři okurky podélně rozčtvrtíme. Na každé filé položíme kousek okurky, svineme a sepneme párátkem. Do skleněné nádoby vkládáme ve vrstvách na kolečka nakrájené okurky, kolečka mrkve, syrové cibule a zavináče. Vlažnou marinádu přecedíme přes síto a zalijeme sledě. Necháme vychladnout, pak zavináče přikryjeme a na 5 dní necháme na chladném místě uležet.



ZAVINÁČE. ZAVINÁČE.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1370 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz