KAPR V ČERNÉ OMÁČCE (4-5 porcí).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / RYBY / RYBY KAPR / 




INGEDIENCE: 1 kapr, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 cibulka, 1 citrón, po 1 lžíci cukru, hladké mouky, švestkových povidel, strouhaného perníku, rozinek, mandlí a octa, sklenka červeného vína, 10 sušených švestek, 6 lžic oleje, divoké koření, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, zbavíme šupin a hlavy a podélným řezem za hřbetní kostí rozpůlíme. opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme na porce, které dáme do slané vody a vaříme přibližně 10 minut. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a společně s cukrem osmahneme na poloviční dávce oleje dohněda a zalijeme vývarem z kapra. Pak přidáme na plátky krájený citrón, švestková povidla, divoké koření ocet a strouhaný perník. Omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého oleje a hladké mouky, dobře rozšleháme, dolijeme zbytek vývaru a vaříme asi 1 hodinu. Provařenou omáčku přecedíme zpět na kapra, přidáme trochu červeného vína, dosolíme a dochutíme cukrem. Jako vložku přidáme předem namočené rozinky, sušené švestky a oloupané spařené mandle.Omáčku s rybou krátce podusíme. Podáváme s knedlíkem.



KAPR V ČERNÉ OMÁČCE (4-5 porcí). KAPR V ČERNÉ OMÁČCE (4-5 porcí).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1350 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz