DUŠENÁ SRNČÍ KÝTA (Polsko).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZVĚŘINA / ZVĚŘINA SRNČÍ / 




INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty, 1 l kyselé smetany, 1 l červeného vína, 100 g másla, 50g hladké mouky, 3 kostky cukru, 1 cibule, 12 šalotek, sůl, mletý pepř a několik hřebíčků.

POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí necháme 2 až 3 dny odležet v marinádě a častěji je obracíme. Marináda se připraví ze 3 l bílého vína, 1 l octa, 1 l olivového oleje, 80 g nakrájených karotek, 80 g nakrájené cibule, 2 nakrájených celerů, 2 stroužků česneku, 3 stonků petrželky, malého bobkového listu, několika zrnek pepře a několika hřebíčků. Po 2 až 3 dnech vyjmeme srnčí z marinády a osušíme čistou utěrkou. V pekáči rozpustíme máslo a necháme na něm ze všech stran zhnědnout. Do másla vložíme nakrájenou cibuli, necháme ji osmažit, přidáme marinádu, červené víno a cukr. Nádobu přikryjeme a pečeme velmi.pomalu několik hodin, dokud není maso zcela měkké. Před podáváním přecedíme omáčku, zahustíme ji hladkou moukou a přidáme kyselou smetanu. Maso nakrájíme na plátky, srovnáme na mísu a zalijeme omáčkou. Obložíme šalotkami, osmaženými na másle do světle hněda a podáváme.



DUŠENÁ SRNČÍ KÝTA (Polsko). DUŠENÁ SRNČÍ KÝTA (Polsko).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1346 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz