HUSA NADÍVANÁ MAKARÓNY..

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ HUSA / 




INGREDIENCE: 1očištěná husa, 250 g makarónů, 20 g másla, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 vejce, špetka mletého pepře,dle chuti sůl, 150 g husích jater. Hříbková omáčka - 200 g čerstvých hříbků, 40 g másla kyselé smetany, lžíce hladké mouky, 2 žloutky, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Husu dobře očistíme, křídla a nohy odsekneme a vykostíme tak, že po délce hřbetu rozřízneme kůži a malým ostrým nožíkem odřezáváme maso z kostry. Ve slané vodě uvaříme makaróny do poloměkka, scedíme, omastíme rozpuštěným máslem, přidáme strouhaný sýr, vejce, pepř, husí játra pokrájená a malé kostičky a podušená na másle a osolíme. Kůži s masem rozložíme na stůl, osolíme, do středu rozdělíme po celé délce upravené makaróny a jehlou dobře zašijeme, dáme na pekáč, podlijeme mírně vodou a pečeme ve vyhřáté troubě. Při pečení husu obracíme a podléváme výpekem. Když je měkká, vyndáme ji, tuk slijeme a šťávu si připravíme do většího hrníčku.
Hříbkovou omáčku připravíme tak, že hříbky očistíme, jemně nakrájíme, osolíme a podusíme na másle, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Ve smetaně rozšleháme mouku, žloutly, a opatrně přes sítko zašleháme do vývaru s čerstvými hříbky, necháme přejít varem a přidáme šťávu z pečené husy. masa vyndáme nitě a husu krájíme na porce. Zvlášť v omáčníku podáváme hříbkovou omáčku.



HUSA NADÍVANÁ MAKARÓNY.. HUSA NADÍVANÁ MAKARÓNY..



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1363 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz