KRŮTA PEČENÁ PO DALMATSKU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA / 




INGREDIENCE: 1 krůta, 3 stroužky česneku., špetka soli, 150 g anglické slaniny, 50 g šunky, mletý pepř, špetka sušeného rozmarýnu, 1 dl olivového oleje, větvička čerstvého rozmarýnu, 1 dl bílého přírodního vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtu natřeme zevnitř i zvenčí česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, promícháme se špetkou soli a mletého pepře a špetkou rozdrceného rozmarýnu a touto směsí krůtu na několika místech obložíme. Prsa obložíme zbytkem na plátky nakrájené slaniny. Pak krůtu kolem dokola ovážeme, pokapeme olivovým olejem, dovnitř vložíme větvičku čerstvého r rozmarýnu (anebo pár jehliček suchého), do pekáče nalijeme trochu oleje, krůtu pokropíme vínem, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C skoro 2 hodiny. Poté odstraníme provázek, slaninu, rozmarýn a krůtu v troubě dopečeme dočervena (ještě asi 1 hodiny). Podáváme s pečenými brambory, černými olivami a hlávkovým salátem.

KRŮTA PEČENÁ PO DALMATSKU. KRŮTA PEČENÁ PO DALMATSKU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1325 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz