VÍDEŇSKÉ ŘÍZKY.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ / 




INGREDIENCE: 6 řízků po 120 g nakrájených z malého ořechu nebo vrchního šálu telecí kýty, sůl, 80g hr. mouky, 2 vejce, asi 200g prosáté strouhanky a 200g sádla nebo oleje, hlávkový salát a citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nejdříve na okraji nařízneme, pak je dotenka naklepeme (asi na pět milimetrů tloušťky), osolíme, obalíme nejdříve v mouce, kterou upěchujeme, pak je omočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec lehce obalme ve strouhance. Obalené řízky vložíme do dobře rozehřátého tuku a smažíme je nejdříve na jedné, pak na druhé straně. Smažení řízků má trvat nejdéle celkem deset minut. Na talíř nebo na mísu rozložíme oprané lístky hlávkového salátu, na ně položíme smažené řízky a ozdobíme je na dílky nakrájeným citrónem. Chceme-li dosáhnout zvlášť jemné chuti, řízky před podáváním potřeme rozpuštěným máslem, anebo je v kastrole na rozpuštěném másle dvakrát obrátíme. Jako příloha se hodí opékané brambory, smažené hranolky, bramborová kaše, bramborové krokety a kysané okurky, salát ze syrové zeleniny nebo míchaný kompot, protlak z jablk apod.

VÍDEŇSKÉ ŘÍZKY. VÍDEŇSKÉ ŘÍZKY.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1368 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz