JEMNÉ OSTRUŽINOVÉ ŘEZY SE ŠLEHAČKOU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MOUČNÍKY / MOUČNÍKY TŘENÉ / 




INGREDIENCE: 80g tuku, 100g mouč.cukru, 3 vejce, 160g hl. mouky, 60g hr. mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 1 dl mléka, tuk na vymazání a hr. mouka na plech, marmeláda, 1 l šlehačky. Krém: 700g ostružin, 2 balíčky pudinkového prášku s jahodovou, malinovou nebo vanilkovou příchutí (80g), krupicový cukr, 2 žloutky, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk rozetřeme s částí cukru, postupně přidáváme žloutky a napěníme, potom vmícháme třetinu dávky mouky a mléko. Z bílků ušleháme sníh, přisypeme zbývající cukr, ušleháme dohusta a lehce jej vmícháme do žloutkové směsi současně se zbylou moukou prosetou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech, povrch uhladíme, volný konec těsta zahradíme složeným alobalem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý plát rozkrojíme na půlky, jednu půlku potřeme marmeládou, přiklopíme druhou půlkou plátu, tu potřeme horkým krémem, povrch uhladíme a celý moučník ohradíme složeným svačinovým papírem nebo alobalem, aby krém nevytekl a necháme jej ztuhnout. Před podáváním nakrájím na řezy a ozdobíme je šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Příprava krému: Ostružiny podusíme v troše vody doměkka, pak je prolisujeme, vodu doplníme na objem 6 dl a část z toho vychladíme. V ní rozmícháme pudinkové prášky a žloutky, vlijeme je do ostatního vývaru, osladíme podle chuti, za stálého míchání uvedeme do varu a povaříme dvě minuty.

JEMNÉ OSTRUŽINOVÉ ŘEZY SE ŠLEHAČKOU. JEMNÉ OSTRUŽINOVÉ ŘEZY SE ŠLEHAČKOU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1351 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz