JAHODOVÝ KOMPOT.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / 




INGREDIENCE:
a)
Na 1 kg jahod 30 dkg cukru, sterilace 12 minut při 90 °C

POSTUP PŘÍPRAVY:
Vybrané, prostředně velké jahody s červenou dužinou opereme, vykroutíme kalichy a dáme do porcelánového hrnku, kde je prosypeme jemným pískovým cukrem a necháme stát přes noc, aby jahody pustily šťávu.
Druhý den,jahody ve šťávě zahříváme zvolna až do varu, který nesmí být. delší než 1 až 2 minuty.
Pak hned ovoce odtáhneme a ne necháme chladnout a proslazovat několik hodin.
Teprve potom ovoce opatrně skládáme do sklenic i se šťávou a sterilujeme.
Jahody takto zavařené v nálevu neplavou.

 

b) 2 kg jahod, 60 dkg cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Jahody složíme vrstvovitě prosypané cukrem do porcelánové nádoby.
Necháme tak stát přikryté ve studenu do příštího dne.
Pak šťávu slijeme, a pěnu během vaření sbíráme.
Vložíme do ní jahody a necháme prohřát jen asi 2 minuty.
Pak je vyjmeme, složíme do sklenic, šťávu krátce povaříme, pěnu opět sebereme a nalijeme na jahody.
Uzavřeme a sterilujeme 10-15 mi~rot při 80 °C.



JAHODOVÝ KOMPOT. JAHODOVÝ KOMPOT.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1352 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz