KYSANÉ OKURKY.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA / 




INGREDIENCE: Nálev: na 1 litr vody 30g soli, 30g cukru, na hrot nože kyseliny vinné.

POSTUP PŘÍPRAVY: Malé, raději tenké okurky nakládačky omyjeme velmi pečlivě kartáčkem a v několikeré vodě splachujeme nebo hadicí stříkáme. Pak je asi na deseti místech jemně napícháme a složíme těsně do okurkových lahví. Přitom je prokládáme.zelenými listy, které právě máme, t. j. révovými rybízovými, višňovými nebo dubovými. Přidáváme stonky kopru s listím a okvětím a několik koleček křenu. Pod hrdlem láhve upevníme okurky bukovými pružinami, zalijeme vodou se solí cukrem a kyselinou vinnou.. Láhve povážeme plátnem a necháme v klidu na vlažném místě stát. Za tři dny se objeví na okurkách pěna, která zakrátko zmizí, a okurky dále kvasí asi tři týdny, kdy jich můžeme už používat. Chceme-li je uchovat na delší dobu, ponecháme je v nádobě ještě 4 týdny, pak je čistě omyjeme, narovnáme do sklenic a zalijeme octovým kořeněným roztokem.



KYSANÉ OKURKY. KYSANÉ OKURKY.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1353 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz