ÚHOŘ NA ŠALVĚJI (z Rakouska).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / RYBY / RYBY RŮZNÉ / 




INGREDIENCE: 1 kg úhoře, sůl, 2 žemle, 1 lžička šalvěje, 80 g másla, 2 lžíce strouhanky, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Staženého úhoře rozkrájíme na tři cm tlusté dílky které osolíme a posypeme sušenou rozemnutou šalvějí. Navlékneme je na špejle střídavě s tenkými plátky žemle nebo rohlíku, které seřízneme tak aby nepřečnívaly maso. Na dno pekáčku nalijeme půl šálku vody, špejle položíme napříč přes pekáček, dílky potíráme rozpuštěným máslem a asi 25 minut pečeme v dobře vyhřáté troubě. Potom dílky posypeme strouhankou, prudce zapečeme a podáváme zakapané citrónovou šťávou se slaným bílým pečivem nebo s vařenými na másle dušenými brambory. Stejné můžeme připravovat úhoře i na grilu. V tom případě ho nestahujeme.

ÚHOŘ NA ŠALVĚJI (z Rakouska). ÚHOŘ NA ŠALVĚJI (z Rakouska).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1354 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz