INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 750 g kysaného bílého zelí, 1 klobása, chilli koření, 2 bobkové listy, sůl, pepř, Vegeta, 250 g kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na drobné kostičky. V kastrole rozehřejeme olej a na něm orestujeme pokrájenou cibuli. Poté přidáme hovězí maso a orestujeme. Posypeme paprikou, zalijeme 1 l vod ..
INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, mletý pepř, tlučený květ, 50 g uvařené ryže. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme vývar z hlavy ploutví, rybích vnitřností, poloviny cibule a z kořenové zeleniny. Zvlášť v hrnku uvaříme rýži. Rozkrájíme zbylou cibuli doskleněna ji osmažíme na oleji, přidáme usekaný česnek a po chvíli oloupaná a na třetinky rozkrájená rajčata. Rajčata dusíme, mícháme jimi ..
INGREDIENCE: ¼ l smetany ke šlehání, 4 lžíce hl. mouky, 5 lžic cukru krystal, 50 g másla, podle chuti přidáme kandované ovoce, mandle rozinky, ořechy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté si připravíme vymazaný a moukou posypaný plech, nebo pečící papír. Na něm lžičkou děláme placičky a zvolna pečeme. Po vychladnutí zespoda potřeme čokoládovou polevou. ..
Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přidávám příslušné ingredience, až dospějí k finálnímu výrobku. INGREDIENCE: Den předem uvařené brambory ve slupce, vejce uvařená natvrdo, cibule spařená vařící vodou (aby v salátu nekvasila), plnotučná hořčice, sůl, pepř, sterilované sladkokysele okurky, sterilovaný hrášek, sterilovány celer, sterilovaná kapie, šunkový salám, uvařenou mrkev, trochu ..
INGREDIENCE: 800 g hl. mouky, 300 g mouč. cukru, 8 lžic teplého medu, 4 celá vejce, 15 g jedlé sody, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 g másla, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce perníkového koření, trocha citronové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Spojíme všechny ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme více jak den (i týden) v igelitovém sáčku odležet v chladnu. Poté těsto vyválíme na ½ cm silnou placku a vykrajujeme různé tvary perníčků. Potřeme žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 450 g másla, 450 g mouč. cukru, 1 vejce, 4 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny zpracujeme a odložíme do lednice na cca 1-2 hodiny. Poté vykrajujeme kolečka, vždy jedno plné a jedno s dírkou. Po upečení slepujeme marmeládou a posypeme cukrem. ..
INGREDIENCE: 250 g hl. múky, 200 g masla, 70 g mletých orechov, 50 g vanilínového cukru, 1 vajce, 30 g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme vanilínový cukor, mleté orechy, vajce a cukor. Vypracujeme cesto, z ktorého urobíme na doske šúlok. Rozkrájame ho na kúsky a tie vyformujeme do podoby rožtekov. Uložíme na plech, upečieme a potom obalíme vo vanilínovom cukre. ..
INGREDIENCE: 125 g tuku, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 50 g vlašských ořechů, 50 g čokolády na vaření, 1 balíček piškotů, 100 ml rumu, 50 ml ovocné šťávy nebo sirupu, strouhaný kokos na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk dáme do misky a s cukrem kakaem utřeme do pěny. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kousky čokolády, pokrájené piškoty, přelijeme rumem, šťávou nebo sirupem a společně promícháme. Vše dobře propracujeme a z hmoty tvoříme kuličky, které obalujeme v ..
INGREDIENCE: 8 porcí kapřího masa, 100 g mandlí, 100 g vlašských ořechů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, strouhanka, citrónová šťáva, sůl, pepř, olej, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy a mandle jemně umeleme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme na kašičku utřenou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Zahustíme trochou jemné strouhanky. Na oleji zprudka opečeme porce ryby, potřeme je připravenou směsí a urovnáme do vymaštěné zapékací misky. Zapékáme asi 15 min. & ..
INGREDIENCE: 120 g arašídu, 120 g mouč. cukru, 120 g krájeného kandovaného ovoce, špetku citronové kyseliny, 50 g másla, 20 g hl. mouky, 1/8 l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše kromě ořechů promícháme a vaříme, až vznikne tuhá hmota. Necháme mírně vychladnout a vmícháme ořechy. Na vymaštěném plechu tvarujeme lžící placičky, které v mírně vyhřáté troubě pečeme (sušíme). Vychladlé a ztvrdlé placičky potřeme z pečící strany rozpuštěnou čokoládovou polevou a přejedeme několikrát vidličkou po čokoládě. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA