Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ HUSA | PLNĚNÝ HUSÍ KRK

INGREDIENCE: 1 husí krk, 250 g prorostlého vepřového masa, 1 žemle, 1 vejce, 1 cibule, 3 lžíce mléka, 3 stroužky česneku, pepř, mleté nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kůži z husího krku oddělíme a na jedné straně zašijeme nebo spíchneme jehlou na ptáčky Vepřové maso rozkrájíme na menší kousky a umeleme spolu s cibulí, česnekem a žemlí předem namočenou v mléce a vymačkanou. Přidáme vejce, koření, dobře promícháme a směsí naplníme připravenou kapsu z husího krku. Druhou stranu také zašijeme ne ..

DRŮBEŽ HUSA | ANGLICKÁ HUSA

POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce, žaludek a játra z husy rozsekáme, přidáme 3 žemle namočené v mléce a dobře vymačkáme a vše umeleme ve strojku. V míse utřeme do pěny 40g másla, přidáme 40g strouhanky, do toho rozklepneme 1 vejce, dáme polovinu malé cibulky najemno nařezané, trochu majoránky a tymiánu, muškátového oříšku a šalvěje, smísíme s umletou směsí, osolíme a dobře promícháme. Vložíme do břišní dutiny husy, kterou po naplnění zašijeme nebo zašpejlíme. Upečeme husu do zlatova. ..

DRŮBEŽ HUSA | PLNĚNÁ HUSA

INGREDIENCE: 1 středně velká husa, husí játra (300g), 100 g cibule, 20 g másla, muškátový oříšek, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme. Umytá játra nakrájíme na středně velké kousky Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, opražíme do sklovita, přidáme játra a dusíme asi pět minut. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Tuto nádivku dáme do umyté a osolené husy a otvor zašijeme. Položíme na pekáč, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání doměkka upečeme.P ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSA NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 5 porcí masa z husy, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masoxu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce masa částečně vykostíme, potřeme )e česnekem utřeným se solí a lehce opepříme. Na horkém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Občas maso otočíme a přelijeme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, stavu dusíme na tuk, zaprášíme ji moukou, osmahneme, ..

DRŮBEŽ HUSA | LYONSKÁ HUSA

POSTUP PŘÍPRAVY: Mladou husičku osolíme, převážeme silnou nití, aby se při pečení nerozevřela. Nakrájíme asi 120 g kořenové zeleniny, 40g cibule a osmažíme je v pekáči na másle. Navrch položíme husičku prsíčky dolů, podlijeme ji vývarem, přilijeme 2 dl přírodního červeného vína, zakryjeme a dáme dusit. Zatímco se husa dusí, uděláme silnou hnědou omáčku, rozředíme ji šťávou a přilijeme do pekáče. Za občasného podlévání pečeme husu do poloměkka. Potom ji obrátíme a už nezakrytou v troubě dodusíme. ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSA PEČENÁ PO ČESKU

INGREDIENCE: 1 husa, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou a očištěnou husu omyjeme, sádlo z břicha vyndáme a husu osolíme a pokmínujeme na povrchu i uvnitř. Vyjmuté sádlo nakrájíme a na pekáči rozškvaříme. Pak do pekáče vložíme husu, podlijeme ji vodou a pečeme v nepříliš horké troubě. Během pečení husu podléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vodou a sbíráme vypečené sádlo, které je na povrchu výpeku, aby se nepřepalovalo. Aby sádlo snáze z podkoží vytékalo, vidličkou propichujem ..

DRŮBEŽ HUSA | POSVÍCENSKÁ HUSA.

INGREDIENCE: 1 mladá husa, kmín, sůl, několik jablk. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou a omytou husu osušíme, kůži i vnitřek osolíme a pokmínujeme, do břišního otvoru vložíme několik malých jablk, kterým jsme vykrojili jádřince, spíchneme jehlicemi nebo zašijeme, husu položíme do pekáče, podlijeme trochou teplé vody a pečeme v horké troubě. Občas přeléváme výpekem a podléváme vodou. Na bocích husu pícháme vidličkou, aby se uvolnilo podkožní sádlo. Vypečené sádlo se nemá zbytečně přepalova ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSÍ PRSA PO STAROČESKU.

INGREDIENCE: Husí prsa, 100 g staniny, 100 g cibule, 6 stroužků česneku, několik celých pepřů, špetka mletého zázvoru a nového koření, 30 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Stažená husí prsa zbavená sádla protýkáme oloupaným česnekem nakrájeným na tenké dílky. Osolíme, okořeníme zázvorem a opečeme na rozpálené drobně nasekané slanině. Opečené maso vyndáme a na zbylém tuku dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme trochou vody přidáme celý pepř a nové koření a nakonec husí prsa a dusíme ..

DRŮBEŽ HUSA | PLNĚNÝ HUSÍ KRK.

INGREDIENCE: 1 kůže husího krku, 250g vepřového masa, 1 husí či kachní játra, sůl, pepř,1/2 housky, 1 vejce, 30 g nakrájeného uzeného špeku, trocha nového koření a zázvoru.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso, větší díl jater a ve vodě namočenou a dobře vymačkanou housku umeleme dvakrát po sobě. Do této směsi přidáme sůl, koření, rozšlehané vejce, slaninu a zbytek jater, vše na drobno nakrájené, a zamícháme. Kůži husího krku zašijeme na užším konci, postupně naplníme a na širším konci opět uzavřeme nit ..

DRŮBEŽ HUSA | STAROČESKÁ HUSA NA ZÁZVORU.

INGREDIENCE: husa, 4 stroužky česneku, mletý zázvor, sádlo, cibule, hladká mouka POSTUP PŘÍPRAVY: Husu naporcujeme, maso potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme mletým zázvorem. Na pekáči na troše sádla osmahneme nakrájenou cibuli, na ni vložíme maso, podlijeme horkou vodou, vložíme do trouby a zvolna pečeme za občasného podlévání. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a povaříme. Omáčkou přeléváme porce husy. Příloha: knedlíky. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz