Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ SEKANÁ

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, muškátový květ nebo oříšek, tuk na vymazání pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno maso uvařte, nahrubo rozsekejte. Do studeného vývaru z masa namočte na půl hodiny žemle nakrájené na kostky. Pak dejte na mísu maso, namočené žemle i s polévkou, vejce, sůl, utřený česnek a muškátový květ nebo nastrouhaný oříšek. Směs nalijeme do dobře vymazaného pekáčku a z ..

SEKANÁ | PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ lžíce nasekané pažitky, 6 vajec, sůl, mletý černý pepř, tuk a strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: V 1,2 l vody rozpustíme zeleninový vývar a uvaříme v něm očištěná a vykostěná masa. Housky nakrájíme na kostičky a kopřivy a pažitku posekáme. Žloutky oddělíme od bílků. Uvařené maso nakrájíme na kostičky. Vývarem pokapeme housky, necháme nasáknout a s ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA X

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa,500 g hovězího masa, 500 g drůbežího masa, 300 g vepřového ovaru, 200 g kuřecích jater, 1 mrkev, kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, několik zrnek nového koření, 1 houska Kaisera, 2 vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Přidáme mrkev, celer, cibuli a koření. Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. 10 minut před koncem dušení přidáme játra. Maso, játra a zelenu, vyjmeme z vývaru a necháme ..

SEKANÁ | HOUBOVÁ SEKANÁ

INGREDIENCE: 40 g sušených hub, 800 g mletého masa, 100 ml mlék, 3 rohlíky den staré, 1 cibule, 1 vejce, 1 mrkev, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby necháme přes noc namočené ve vodě. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je mlékem. Maso dáme do mísy, přidáme nasekanou mrkev, cibuli, vejce, rohlíky, vymačkané houby. Vše osolíme, opepříme a propracujeme. Z masa vytvarujeme šišku a posadíme ji do vymaštěného pekáče, pečeme cca hodinu. ..

SEKANÁ | SEKANÁ PEČENĚ PLNĚNÁ VEJCI

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1 větší cibule, 700-800 g mletého hovězího masa, sůl, 4 vejce, mletý pepř, majoránka, 75 g sádla, 8 lžic kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné kostičky nakrájené a rozškvařené slanině osmahneme dosvětležluta polovinu drobně pokrájené cibule a přidáme k mletému masu. Osolíme, doplníme zbytkem syrové nakrájené cibule, přidáme dvě syrová vejce, mletý pepř, majoránku a vše dobře promícháme. Mezitím uvaříme natvrdo zbylá vejce. Z masové směsi vytvoříme na vlhkém ubrousku plo ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ FAŠÍRKA

INGREDIENCE: Po 300 g mletého hovězího, vepřového, uzeného, koření do mletého masa, 1 houska, mléko, cibule, 2 vejce, 50 g anglické slaniny, bobkový list, celý pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme namočenou housku, najemno nakrájenou a spařenou cibuli, vejce a jeden žloutek. Osolíme, přidáme koření a důkladně propracujeme. Vytvoříme dvě šišky, které dáme do pekáčku, potřeme je rozšlehaným bílkem, poklademe nakrájenou slaninou, proložíme kořením a upečeme. ..

SEKANÁ | VEPŘENKY II

INGREDIENCE: 500 g mletého vepřového masa z plece, 1 houska rozmočená v mléce, 1 cibule, 1 lžičky sladké a 1 lžičky ostré papriky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nepříliš jemně umleté maso smícháme s rozmočenou houskou, nadrobno nakrájenou cibulí, paprikou, pepřem a solí. Dobře promícháme a necháme chvíli v chladničce rozležet. Před přípravou tvoříme na pomoučeném prkénku placičky, vkládáme je do horkého oleje a po obou stranách dozlatova smažíme. Horké vepřenky potřeme hořčicí, posypeme jemně n ..

SEKANÁ | KARBANÁTEK S KARI KOŘENÍM

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa; pálivá paprika, kari koření, sůl, pepř, 20 g cibule, citrónová šťáva, 10 g oleje, 30 g rajčat, 30 g sladkokyselé okurky, 30 g paprikových lusků. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, okořeníme, přidáme trochu studené vody dobře promícháme. Utvoříme karbanátek, který zprudka opečeme na zapěněné cibuli. Obkládáme zeleninou. ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY PO ORIENTÁLSKU

INGREDIENCE: 50 g hovězího a 50 g vepřového masa, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g cibule , sladká paprika, 10 g rajčatového protlaku, 10 g oleje, 10 g cibule, 3 g hladké mouky, 40 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 20 g paprikových lusků, 20 g rajčat, 20 g kysané okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sladkou papriku, vejce a dobře promícháme. Z masové směsi utvoříme karbanátek, který zprudka opečeme na zpěněné cibuli, zalijeme horkou vodou ..

SEKANÁ | MASOVÉ KULIČKY II

INGREDIENCE: 250 g mletého libového bůčku nebo vepřového ramínka, 3 lžíce sušené bramborové kaše nebo 2 vařené rozmačkané brambory, 1 vejce, ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky ml. kmínu, ½ lžičky Vegety, špetka soli, na špičku nože kypřící prášek do pečiva, asi 1 dl vody, větší množství tuku na smažení. Příloha: bramborová kaše. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mletého masa vmícháme po částech vodu a vejce rozšlehané metlou. Pak přidáme koření, brambory a nakonec prášek do pečiva. Z masové sm ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz