Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | GULÁŠ Z KRÁLIKA

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika). POSTUP PŘÍPRAVY: Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, maso, zamícháme a za občasného míchání opékáme. Pak osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci necháme šťávu ..

DRŮBEŽ KACHNA | ITALSKÁ KACHNA

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř i po povrchu, dáme do pekáče a na omastku upečeme do měkka. Občas podléváme vývarem a opatrně odebíráme lžící mastnotu z kastrolu. Po upečení kachnu vyjmeme a šťávu zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme, přidáme trochu vývaru a dáme povařit. Mezitím kachnu rozporcujeme a vložíme zpět do šťávy, aby maso zůstalo křehké. K Italské kachně se hodí bramb ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADÍVANÁ SAR DELEMI

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, 1 svazek polévkové zeleniny, 1 sardel nebo 1 lžíce sardelové pasty, l lžička kaparů, 1 lžička strouhanky, 1 vejce. Na pekáč: 1 lžíce sádla, 1 šálek vývaru, 2 dl červeného vína, 500g nových brambor, tuk z kachny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme a dáme zatím stranou. Kachní drůbky (kromě jater), dáme do trochy vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a uvaříme vše doměkka. Drůbky vyndáme, maso sejmeme z kostí, umeleme a přidáme jemně rozk ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADIVOKO

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu takovou, jako bych ji střelil nad rybníkem, si připravím pomocí koření a zeleniny; na slanině si osmahnu 100g kořenové zeleniny a 50 g nakrájené cibule. Když se směs zbarví do zlatohněda; zakapu ji octem s vodou a na to vložím kachnu. Přidám tlučené nové kořen, celý pepř, bobkový list, jalovec, na plátky nakrájená rajčata mohou být i zmrazená -, a mám-li paprikový lusk, tedy i ten, po délce nařezaný. Přiliji 1 dl přírodního červeného vína a dám dusit. Občas podlévám, dusi ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA DIVOKO I

INGREDIENCE: 1 kachna, 60g slaniny, 40g másla, kořenová zelenina, citrónová kůra, ocet, cibule, zrnka pepře, nového koření, tymián, bobkový list, hřebíček, jíška z másla, mouky a cukru, 1/8l červeného vína, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu prošpikujeme. Na másle osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citrónovou kůru, zalijeme polévkou a trochou octa. Kachnu vložíme do tohoto základu a za občasného podlití dusíme. Až je měkká, vyjmeme ji a r ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADIVOKO

INGREDIENCE: 1 kachna, 50g másla, 50g slaniny, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 2 rajčata, 2 jablka, 1 dl červeného vína, 2 g celého pepře, 1 g celého nového koření, 1 bobkový list, 1g jalovce, 25 g soli, 50 g brusinkového kompotu, 20 g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle a na slanině nakrájené na drobné kostičky osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu, mrkev, petržel a cibuli. Když se zelenina zabarví do zlatohněda, zakápneme ji trochou vody a vložíme kachnu. Přidáme koření, rajčata a jabl ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO ČÍNSKU

INGREDIENCE: 500g kachního masa, 2 vejce, 2 lžíce bramborové moučky, 1 menší hlávky zelí, 2 lžíce červeného vína, 2 lžíce vorčestru, 2 lžíce polévkového koření Vitana, 1 lžičky koření kari, 1 lžičky koření chilli, 3 lžíce oleje, vývar z kostky Masoxu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme bramborovou moučkou a smícháme s vajíčky. Necháme nejméně 1 hodinu proležet za občasného zamíchání. Mezitím si nakrájíme zelí na nudličky a v osolené vodě ho uvaříme téměř ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PODLE POSLEDNÍ MÓDY

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu posolíme a v troubě opečeme na obou stranách do hněda. Na pánvi podusíme cibuli, česnek, celer a mrkev, přidáme rajský protlak a necháme lehce zhnědnout. Přilijeme horkou vodu a na tento základ položíme kachnu, kterou dusíme. Když je měkká, vyjmeme ji, šťávu propasírujeme, osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Přidáme pomerančový likér a zjemníme kyselou a sladkou smetanou. Na kachnu položíme malé kousky másla a dopečeme v troubě do křupava. Rozporcujeme ji, p ..

DRŮBEŽ KACHNA | SILVESTROVSKÁ KACHNA NA MEDU A VÍNĚ

INGREDIENCE: 1 kachna, 50 g soli, 30 g pepře, 1 hrst tymiánu, 2 špetky kmínu, 300 ml červeného vína, 200 ml vody, 100 g medu. Dušené červené zelí: 1 malá hlávka červeného zelí, 100 g cibule, 200 g jablek, 50 g sušených švestek, 50 ml octa, 100 g krystalového cukru, 2 lžíce sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem, vložíme do pekáče, podlijeme červeným vínem, vodou a necháme nejlépe přes noc odlež ..

DRŮBEŽ KACHNA | MEDOVÁ KACHNA MANDARÍN (ČÍNA)

INGREDIENCE: 1 menší kachna, 3 lžíce včelího medu, 2 lžíce sójové omáčky, lžičku wei-tsu (čínská omáčka), 2 lžíce dezertního vína typu sherry, šálek drůbežího vývaru, 4 oloupané na kolečka nakrájené vypeckované mandarínky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme a potřeme zálivem z vína, vývaru, sójové omáčky, koření a včelího medu. Zprvu kachnu mírně podlijeme vodou a pečeme. Přitom pilně potíráme připraveným zálivem. Často obracíme a kontrolujeme. Upečenou kachnu vyjme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz