INGREDIENCE: 800 g krocaních nebo krůtích prsou120 g anglické slaniny, olej, 200 g sterilovaného červeného zelí, trocha kmínu, ml. pepř, 1 jablko, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Prsa rozřízneme na plát a osolíme je, opepříme a necháme je odležet na hodinu. Slaninu nakrájíme na kostečky a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Přidáme zelí s kmínem a cca 10 minut restujeme. Z jablka odstraníme jádřince, nakrájíme nadrobno a přidáme je k zelí. Plát masa rozložíme n ..
INGEDIENCE: 200g krůtích prs, 1 malé vejce, 40g Solamylu, olej, 1 cibule, sladká i pálivá mletá paprika, sterilována kapie, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžíce bílého vermutu, malý kousek česneku, špetka mletého zázvoru, špetka cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, promícháme se Solamylem a rozšlehanými vejci a necháme v chladnu asi 20minut odležet. Směs vložíme na větší pánev as rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme asi 2 minuty, až je maso v těstíčku dobře obaleno ..
INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, 2 cibule, 2 dl šlehačky, olej, zázvor, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme maso, osmahneme a podlijeme. Když je maso měkké, vmícháme do omáčky šlehačku a dosolíme ji. Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 180 g syrového masa z krocaních prsou, Glutasol, sůl, bílý mletý pepř, 60 g karotky, 20 g cibule, 40g celeru, 40 g zelených paprikových lusků, 1,5 dl vývaru z krocana, 40 g ananasu z kompotu, 40 g čínského zelí (možno použít také hlávkový salát nebo čekankové puky), 40g oleje, cibulová nať, lískové oříšky. OMÁČKA NA PŘELITÍ: 1 dl vývaru z krocana, 2 cl ananasové šťávy (možno použít šťávu z kompotu), 1 cl octa, 10 g kukuřičného škrobu (možno použít i rýžový nebo pšeničný škrob), 2 cl ..
INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, 1 dl kečupu, olej, l lžíce cukni, l lžička hořčice, špetka muškátového květu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky osolíme a opepříme, dusíme v kastrole téměř doměkka. Pak je pokapeme olejem a dáme v pekáčku do trouby péci. Smícháme kečup s hořčicí, cukrem a muškátem, směs přelijeme přes maso a necháme dopéci. Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží. ..
INGREDIENCE: Řízky z krůtích prsou (nebo jakékoliv jiné maso vhodné na řízky), tvrdý uzený sýr, šunka nebo šunkový salám, sůl, mletý pepř, hořčice, vejce, hladká mouka, strouhanka, tuk na smažení. POSTUP PÍPRAVY: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, na ni položíme plátek sýra, znovu potřeme hořčicí a přiložíme plátek šunky nebo salámu. Celé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme z obou stran na rozpáleném tuku. Podáváme s bramborami ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Děláme to z masa vepřového, hovězí zadní, ale nejlepší je to z kuřecího, nebo krůtího masa. Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, posolíme, popepříme a nakrájíme jej na nudličky. Dáme do mísy. Na 500 g masa tam přidáme 2 cela vejce, 1 lžíci maizeny nebo solamylu, 3 lžíce sójové omáčky, 2 kávové lžičky worcesteru a 2 kávové lžičky vegety. Všechno dobře promícháme a pokapeme to trochu olejem. Dáme to na 24 hod/ klidně na 2 -3 dny do ledničky. Pak rozpálíme tuk a smažíme to, až ..
INGREDIENCE: 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 350 g rýže, 125 ml zeleninového vývaru, krůtí řízek (130 g), strouhaný sýr, 2 plátky anglické slaniny, lžíce oleje, 3 lžíce bílého vína, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: K rýži přidáme nasekanou šalotku a utřený česnek. Zalijeme je vývarem a asi 20 minut dusíme. Na maso položíme plátky slaniny, na ně trochu rýže. Posypeme je sýrem, zavineme a okraje sepneme jehlami nebo párátky. Na oleji osmažíme rolky asi 10 minut, šťávu dolijem vínem, osolíme, opepříme ..
INGREDIENCE: 4 krůtí stehenní řízky, 4 plátky slaniny, 2 nožičky párku, 1 pórek, 1 kyselou okurku, 1 papriku, sůl, pepř, 2 lžíce Rama Classic. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem. ..
INGREDIENCE: 500 g krůtích prsíček, 500 g brokolice, 100 g šunky, 100 g plátkového sýra, 50 g másla, 50 ml oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obou stranách. Vložíme je do máslem vymazaného pekáčku, poklademe růžičkami brokolice, kterou jsme předtím povařili krátce v osolené vodě. Překryjeme šunkou a plátkovým sýrem. Pečeme v troubě. Podáváme s bramborem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA