Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ IV

INGREDIENCE: 400 g vepřového ramínka, plecka nebo libovějšího bůčku, 40 g sádla, 80 g cibule, 4 lžičky sladké papriky, necelá lžička kmínu, lžička soli, 400 g kyselého zelí, 1/4 l šlehačky nebo nakyslé smetany, 30 g hladké mouky, případně trochu cukru, kdyby nám omáčka připadala příliš kyselá. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme a pokrájíme na větší kostky. Na rozpálený tuk vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme – asi 10 minut, přidáme maso, opaprik ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | GULÁŠ S PAPRIKAMI

INGREDIENCE: 800 g vepřového plecka, 100 g slaniny, 2 liberecké párky, 2 cibule, sádlo nebo olej,sklenka vína, 4 lžíce kečupu, sůl, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu,větší špetka majoránky, 4 čerstvé zelené papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 stroužek česneku POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle.V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo nebo o ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | MAĎARSKÝ TOKÁŇ

INGREDIENCE: 600 g vepřového masa (kýta, ramínko), 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 červená feferonka, sůl, 4 lžíce oleje (sádla), 3 lžíce hladké mouky, 1 gulášová kostka, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 dl světlého piva, 1 zelená paprika (silnostěnná). POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle osmahneme. Maso poprášíme moukou a necháme asi pů ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ IV

INGREDIENCE: 1 kg krkovice, 800 g vepřových drobů (ledvinky, játra), 500 g cibule, 120 g sádla, vývar z masa, česnek, mletá paprika sladká, majoránka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do cibulového základu přidáme maso a droby pokrájené na větší kostky, zasypeme drceným česnekem, mletou paprikou, osmahneme, osolíme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté dochutíme pepřem, majoránkou. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SZÉKELSKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plece, 50g sádla, 600g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 600g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1 kelímek kysané smetany, sůl, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě; později mírně podlijeme vodo ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | RÝŽE SE ZELENINOU A KARI

INGREDIENCE: 250 g rýže, 1 svazek polévkové zeleniny, 200 g mrkve, 30 g másla, 650 g masového vývaru, 30 g oleje na smažení, 2 lžíce kari koření, 150 g šunky, 200 g taveného sýra, 2 lžíce nasekané pažitky a kopru, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky, vše zesklovatíme na oleji a 5 minut podusíme. Uvařenou rýži osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením, přidám ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | BRAMBOROVÝ GULÁŠ S VEPŘOVOU KONZERVOU A KAPUSTOU.

INGREDIENCE: 750 g brambor, 1 kapusta, 1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě, 2 lžíce mouky, l cibule, 3 stroužky česneku, pepř, majoránka, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrole dáme rozehřát sádlo z konzervy. Osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme předem povařenou a na proužky nakrájenou Kapustu, na kousky nakrájené oloupané brambory, osolíme, podlijeme vodou a dusíme, až jsou brambory měkké. Pak pokrm zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, okořeníme česne ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ TOKÁŇ.

INGREDIENCE: 110 g vepřového libového bůčku, 10 g cibule, 10 g slaniny, sůl, česnek, sl.paprika, 3 g hladké mouky, 30 g paprikových lusků, 30 g rajčat, 2 lžíce kyselého mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibuli, česnek, přidáme sladkou papriku a maso nakrájené na nudličky. Podlijeme netučným vývarem a dusíme téměř doměkka. K poloměkkému přidáme nakrájené papriky rajčata, podlijeme a dodusíme. Šťávu zahustíme kyselým mlékem s rozmíchanou moukou a ještě povaříme. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ (Perkelt).

INGREDIENCE: 500 g vepřové plece nebo libového bůčku, 2 lžíce sádla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, 2 lžíce rajského protlaku (nebo několik spařených, oloupaných, pokrájených a rozdušených rajčat), sůl, špetka pepře, špetka drceného kmínu, špetka ostré papriky nebo chilli, palička česneku, 1 dl zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | BRATISLAVSKÝ TOKÁŇ.

INGREDIENCE: 600 g vepřového plecka, 100 g rajčatového protlaku, 1 cibule, olej, 250 ml kysané smetany, 100 g žampionů, 80 g hrášku, sůl, ml. pepř, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté as osušené maso nakrájíme na silnější nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme protlak, maso a za stálého míchání osmažíme. Osolíme, opepříme, přidám pokrájené žampiony, hrášek, podlijeme trochou vroucí vody a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Před podáváním polijeme kysanou smetanou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz