INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 g lusků mladého hrášku nebo zelených fazolí, 300g mrkve, 1 lžičky cukru, 80g másla, 3 lžíce poloh. Mouky, 1 kelímku (100g) smetany ke šlehání, 1 kelímek kerblíku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso potřeme solí a pepřem. V kastrolu rozehřejeme přeškvařené máslo a maso na něm po všech stranách důkladně opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a přilijeme 1 l vody a ..
INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, sůl, 100 g slaniny, 4 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 lžička kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 125 ml kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Z hovězího masa nakrájíme 4 řízky, lehce je naklepeme, po obvodu nařízneme a osolíme. Pak na rozškvařenou slaninu nakrájenou na drobné kostičky vložíme řízky a opečeme je po obou stranách. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme koření a ..
INGREDIENCE: 600 g zadního hovězího masa, 300 g kořenové zeleniny, 100 g slaniny, 2 cibule, sádlo, sůl, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso protáhneme slaninou a dusíme na osmahnuté pokrájené zelenině a sádle. Při dušení občas maso zalijeme horkou vodou, až je měkké vyjmeme je a šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme jí na maso. Část kořenové zeleniny můžeme pokrájet na nudličky, které necháme samostatně lehce osmahnout na tuku a přidat k hotové pečeni. Podáváme s dušenou rýží ..
INGREDIENCE: 1/2 červené papriky, ½ žluté papriky, rostlinný olej, 700 g hovězího masa, sůl, ml. Pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky anglické slaniny, 4 tisinky olomouckých tvarůžků, zeleninový vývar, 1 cibule, lžíce hl. mouky, lžička ml. Papriky, 3 dl piva. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nakrájíme na jemné nudličky a orestujeme je na olivovém oleji v pánvi. Hovězí maso očistíme a rozkrojíme na co největší plát. Plát rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté ho p ..
INGREDIENCE: 1000 g hovězího zadního masa, 80 g másla, 40 g petržele, 40 g mrkve, 60 g celeru, 60 g cibule, 60 g tuku, 100 g anglické slaniny, 250 g 33 % sladké smetany, 3 dl mléka, 4 zrnka celého pepře, 2 zrnka nového koření, malý kousek bobkového listu, plnotučná hořčice, 30 g hladké mouky, tymián, ocet, citron, krystalový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle podusíme na plátky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli a smažíme, až počíná růžovět. Potom přidáme hořčici, cukr, necháme chvíli zkaramelizo ..
INGREDIENCE: 1 kg hovězího masa z kýty, ořechu nebo z kulaté plece, sůl, 300 g čerstvých hříbků, mletý pepř, 2 dl sladké smetany, 20 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravujeme stejným způsobem jako hovězí pečeni v přírodní šťávě a když je maso napolo udušené, vložíme očištěné a nakrájené hříbky. Když jsou maso i houby měkké, přidáme smetanu rozkverlanou s moukou, povaříme a dokončíme podle předpisu hovězí pečeně v přírodní šťávě. Podáváme s vařenými brambory, těstovinami a různou zeleninou. ..
INGREDIENCE: 200 g předního hovězího masa, 200 g vepřového masa, 80 g uvařeného hrachu, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíce sekané petrželky, 30 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, vývar nebo voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřové maso umeleme společně s vařeným a vychladlým hrachem. Směs osolíme, opepříme, přidáme třený česnek, vejce, slaninu nakrájenou na kostičky a petrželku. Vše dobře promícháme, vytvoříme šišku a pečeme v troubě na pekáči vymazaném sádlem. Potom ..
INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 100 g uzeného špeku, 2 cibule, 50 g oleje, 3 kyselé okurky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla, lžíce hořčice,1/4 lžičky pepře, lžíce soli, 1/8 l zakysané smetany, 1 dl horké hovězího vývaru, 2 dl studeného vývaru nebo vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, které z obou stran naklepeme paličkou a osolíme. Z vnitřní strany jen zlehka opepříme a potřeme hořčicí. Protože na každý plátek přijdou dva hranolky špe ..
INGREDIENCE: 800 g hovězího zadního, 50 g pomerančového džemu, 50 g jablečného džemu, 50 g polotučné hořčice, 50 ml jablečného octa, 2 cibule, 1 mrkev, 100 g celeru, 200 ml bílého vína, 250 ml masového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, tymián, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme pomerančový džem, jablečný džem, hořčici, jablečný ocet a tymián. Maso osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí. Zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na pekáčku, přidáme maso, podlijeme jednou ..
INGREDIENCE: 400g mletého masa, 8 malých tenkých plátků slaniny, 4 malé plátky tučného sýra, hl. mouka, 1 bílek, 4 vejce, 20g másla, olej, mletý pepř, sůl. Pažitkové máslo: 50g másla, 2 lžíce jemně sekané pažitky, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme se solí, pepřem a 2 lžícemi vody a na pomoučeném prkénku děláme 8 tenkých placiček. Čtyři z nich poklademe plátky slaniny, sýrem a opět slaninou, okraje potřeme bílkem a přiklopíme zbývajícími masovými plátky. Okraje biftek ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA