POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve je na všech stranách prudce opečeme v rozpáleném sádle nebo oleji, potom přidáme drobné nakrájenou cibuli, jen nepatrně ji osmažíme a pak maso za občasného podlévání upečeme v troubě do měkka. Nepodléváme příliš - jen tolik, aby se maso nepřipeklo, a ze začátku pečeme zakryté pokličkou. Za 2 až 2 1/2 hodiny maso změkne; vyjmeme je, šťávu trochu v ..
INGREDIENCE: 100 g hovězího masa, sůl, 10 g šunky, 20 g udušené rýže, 1 vejce, 10 g másla, 5 g hladké mouky, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou šunku, udušenou rýži a natvrdo vařené, posekané vejce okořeníme sekanou pažitkou a promícháme. Touto směsí plníme naklepaný, osolený plátek masa, svineme, sepneme párátkem a nasucho opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou, povaříme a do hotové šťávy přidáme čerstvé máslo. ..
INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 100 g mletého vepřového masa, 1/2 cibule, 30 g tuku, trochu mouky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátek dobře naklepeme menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití dobře ovážeme. Dáme péci na tuk a během úpravy mírně podléváme. Když je maso měkké, zaprášíme ho moukou, podlijeme a povaříme. Hotovou balenku zbavíme nitě a příčně nakrájíme na malé závitky. Podáváme s rýží. ..
INGREDIENCE: 4 hovězí plátky, 50 g tuku, 30 g hl. mouky, 3 cibule, 700 g očištěných brambor, 1 l kysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, mletá paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme je po obou stranách na rozehřátém tuku. Přeložíme je do kastrole, na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, lehce osmahneme, zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a přivedeme k varu. Omáčku nalijeme na mas ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 4 lžíce Vegety, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 150g tresky, 1 lžíce oleje, 150 g špenátu, 4 vejce, pepř, sůl, hlávka salátu. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do vody, přidáme koření, jemně nakrájenou cibuli a česnek, umletý zázvor a vaříme asi čtvrt hodiny. Mezitím očištěnou tresku nakrájíme na menší kostky, ty na rozpáleném oleji prudce opečeme a přimícháme k nim na nudličky pokrájený očišt ..
INGREDIENCE: 4 plátky hovězího masa, 100 špeku, 80 g oleje, 100 g másla, 150 g cibule, 30 g hladké mouky, sůl, pepř, česnek, sójová omáčka, 2 kostky masoxu nebo vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme asi 4 hodiny v chladnu odpočinout, Před tepelnou úpravou maso potřeme česnekem. Na polovinu plátku klademe plátky špeku, přehneme a okraje masa sklepeme, aby se plátek spojil. Po obou stranách zprudka opečeme, cibulku osmažíme do růžova, přidáme ..
INGREDIENCE: 4 hovězí plátky, 40 g uzeného bůčku, 50g nastrouhaného křenu, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme nastrouhaným křenem. Maso stočíme do závitku, upevníme jehlicemi nebo obvážeme nití a opečeme po všech stranách na rozehřátém tuku s osmaženou cibulí. Podlijeme vodou (nebo vínem) a za občasného obracení, přelití a podlití dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, odstraníme je ..
INGREDIENCE: 400 g mletého masa (hovězí a vepřové), 50 g slaniny, 1 velká cibule, 5 rajčat, 2 papriky, 500 g vařených a oloupaných brambor, 2 vejce, 2 dl sladké smetany, olej, sůl, pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mleté maso, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dusíme za občasného promíchání asi 20 minut. Uvařené a sloupnuté brambory nakrájíme na plátky nebo na hranolky, papriky nakrájíme na ..
INGREDIENCE: 1 konzerva hovězího ve vlastní šťávě, 4 zelené papriky, malý celer, sůl, cibule, pepř. POSTUP PŘIPRAVY: Maso vyjmeme z konzervy a nakrájíme na kousky. Na tuku zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěné a na nudličky nakrájené papriky a na kostičky nakrájený celer a dusíme pod pokličkou do měkka. Přidáme maso z konzervy, aby se prohřálo, podle chuti osolíme a opepříme a před podáváním zjemníme kouskem másla. ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 30 g hladké mouky, 50 g strouhaného sýra, 50 g oleje, sníh ze 2 bílků, pažitka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky naklepeme, okraje nařízneme, maso opepříme a osolíme. Obalíme je v hladké mouce a z obou stran opečeme v rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, urovnáme do ohnivzdorné misky, kterou vymažeme zbytkem oleje, a každý plátek ozdobíme kopečkem přisoleného sněhu, posypaného strouhaným sýrem. Zapečeme a porce na t ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA