POSTUP PŘÍPRAVY: V míse se zadělá těsto z 300 g krupice, 10 g kvasnic, zkynutých v 1/8 l vlažného mléka se 2 kostkami cukru, 1 vejce a 10 g margarínu. Těsto se osolí, vařečkou vypracuje a nechá hodinku kynout. Tvoří se knedlíky, plní povidly nebo zavařenými švestkami a ještě 5 minut nechají pod utěrku kynout. Vaří se přesně 7 minut pod poklicí. Nezvedat a neobracet! Jsou jemné, ale opatrně se musí vařit. Sypou se jak kdo má rád a omasti máslem. ..
INGREDIENCE: 500 g múka polohrubá, 250 ml mlieko+voda (125 ml + 125 ml), 1 čl soľ, 1 vajce, 2 PL oleja, 1 sáčok droždia (cca 7g), 2 PL cukor kryštálový. POSTUP PŘÍPRAVY: Máte domácu pekáreň na chleba ? ANO: Najjednoduchšie je to celé dať do domácej pekárničky a zvoliť program KYSNUTÉ CESTO. hodové samo za 1,5 hod. NIE: Kto nemá, tak 3-4 PL múky zamiešať vo vlažnom mlieku s vodou, nasypať kvasnice, posypať cukrom a na teplom (nie prehnane teplom) mieste nechať 3 ..
INGREDIENCE: 500 g hrubé mouky, 1 tvrdší houska nebo rohlík, 2 a 1/2 dl mléka, 1 vejce, 15 g droždí, sůl, mouka na vál. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na mísu. Těsto rozdělíme na 2 části, na pomoučeném vále vytvarujeme šišky, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut. Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí osolené ..
INGREDIENCE: 750 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 droždí, sůl, 1 1/2 dl mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky vmícháme droždí, přidáme vejce, sůl a vlažné mléko a vymícháme husté těsto. Pak jej dobře zpracujeme rukama a necháme v teple vykynout. Poté těsto rozdělíme na deset stejných dílu, vytvarujeme knedlíky a znovu je necháme krátce kynout. Vaříme je po obou stranách ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. ..
INGREDIENCE: 500g hr. mouky, 1/4 1 mléka do těsta, 2 lžíce vlažného mléka na kvásek, 10g droždí, 1 syrové vejce, 1 lžička soli do těsta, 1 lžíce soli na osolení vody, ve které se budou vařit knedlíky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do půllitrového hrnečku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím přilijeme do mouky syrové mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a sůl a konečně i hotový kvásek, který nám zatím v hrnečku vyběhl. Všechno zpracujeme na tuhé těsto ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnku dáme vlažné mléko, špetku cukru a 20 g rozdrobeného droždí. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme 500 g mouky, přidáme kvásek, trochu soli, 2 celé vejce a vypracujeme středně husté těsto. Pak vmícháme 2 housky nakrájené na kostičky. Vytvarujeme dva středně velké knedlíky a necháme chvíli kynout. Ve vroucí vodě je vaříme asi 20-25 min. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA