INGREDIENCE: 1/2 balíčku lístkového těsta, 1/4 l vody, špetka soli, 100 g tuku Hera, 150 g polohrubé nebo hrubé mouky, 4 vejce. Krém: 1/2 l mléka, 3 lžíce cukru, l balíček vanilkového cukru, 2 lžíce polohrubé mouky (nebo l vanilkový pudink), 5 vajec, karamel. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci svaříme vodu, osolíme ji, přidáme tuk, necháme ho rozpustit a za stálého míchání vsypeme všechnu mouku najednou. Stále mícháme na velmi mírném plameni, až se těsto přestane chytat vařečky i hrnku. Pak ještě chví ..
INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 2 kelímky zakysané smetany, 100 g cukru, l sáček dětských piškotů, sklenka rumu, talířek jahod. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku dobře ušleháme s částí cukru, zakysanou smetanu vlijeme do mísy a osladíme ji zbytkem cukru. Lehce do ní vmícháme šlehačku a směs dobře promícháme. Kulatou dortovou formu vyložíme vrstvou piškotů, pokapeme je rumem (nebo ovocnou šťávou), potřeme je polovinou šlehačkového krému, na něj rozložíme omyté a osušené jahody (větší kusy můžeme nakráje ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 150 g cukr krupice, 200 g hladké mouky, 1-2 lžičky jedlé sody, 250 g plechovky, ananasu, 70 g nasekaných oříšků (vlašských, ale klidně i lískové), Tuk, hrubá mouka na plech. Krém: 500 g měkkého tvarohu, 1 máslo, 3-4 sáčky vanilkového cukru. Poleva: 1 čokoláda na vaření, 200g ztuženého pokrmového tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Po částech vmíchejte hladkou mouku se sodou, na menší kousky nakrájený ananas i s polovinou šťávy z ananasu. Plech s vy ..
INGREDIENCE: Na těsto: 100 g hořké čokolády na vaření, 50 ml silné kávy, 140 g měkkého másla, 200 g cukru, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, l lžička skořice, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, 100 ml mléka. Na krém: 600 g šlehačky, 2 lžíce cukru, l lžička skořice, máslo na vymazání dortové formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousky rozdělenou čokoládu dáme do kávy a necháme rozpustit, dobře promícháme, dokud není pěkně hladká. Dortovou formu vymažeme máslem. Máslo s cukrem naš ..
INGREDIENCE: 7 žloutků, 3 tabulky čokolády nebo 40 g kakaa, 140 g neloupaných ustrouhaných mandlí, 140 g cukru, 7 bílků, 50 g mandlí na posypání. Nádivka: 140 g másla, 140 g mouč. cukru, 2 celá vejce, 2 tabulky čokolády nebo 30 g kakaa, vanilka POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme nastrouhanou čokoládu, neloupané nastrouhané mandle a nakonec tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do vymazané moukou vysypané dortové formy a pečeme v mírné troubě 45 minut. Upečený dort necháme do dru ..
INGREDIENCE: 500 g hrubě strouhaných jablk, 250 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, 200 g moučkového cukru l vejce, 5 lžic oleje, 100 g strouhaných mandlí nebo ořechů, jablečná marmeláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku s práškem do pečiva smícháme s vejcem, olejem, cukrem, jablky a částí strouhaných mandlí nebo ořechů. Směs vařečkou zpracujeme na hladké těsto a vlijeme ho do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy na dort. Povrch posypeme zbylými mletými mandlemi, vložíme do trouby vyhřáté na 180° ..
INGREDIENCE: 200 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 100 g rostlinného tuku (Hera), 3 žloutky, citrónová kůra. Náplň: 1/2 l mléka, l banánový pudink, 3 lžíce cukru, 3 banány. Na povrch: 2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, tuku, žloutků a citrónové kůry vypracujeme těsto, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky asi na l hodinu odležet. Mezitím si z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink a necháme ho zchladit. Banány rozmixujeme ..
INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, l lžička prášku do pečiva, 125 g másla nebo Hery, l vejce, 50 g cukru. Náplň: 750 g měkkého tvarohu, 3 vejce, špetka soli, strouhaná kůra z l citrónu, hrst sekaných jader ořechů nebo mandlí, hrst rozinek, l balíček vanilkového pudinku, 3 dl mléka, 4 lžíce cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, změklého másla, cukru a vejce vypracujeme hladké linecké těsto, přikryjeme ho fólií a necháme v chladu odpočinout. Do měkkého tvarohu vmícháme vejce, citrónovou kůru, špet ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g másla, 1/2 l mlék l a 1/4 pudinkového prášku, 100 g cukru a 50 g cukru do pudinku, 2 žloutky, 2 balíčky dětských piškotů, čerstvé nebo zavařené ovoce, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, po lžících přidáváme tvaroh a z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařený a vychlazený pudink. Dno dortové formy vyložíme piškoty, potřeme krémem, poklademe ovocem (jahody, rozvařená jablka, kompotované meruňky, pokrájené broskve, ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 300 g cukru, šálek silné horké instantní kávy, 120 g mletých ořechových jader, 300 g polohrubé mouky, l lžička prášku do pečiva, tuk a strouhanka na formu. Náplň: 250 g čerstvého másla, 250 g moučkového cukru, l lžička rumu, 2 lžíce instantní kávy, 4 lžíce vařící vody. Na ozdobu: kávová poleva a šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky oddělíme od žloutků, žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a za stálého šlehání přiléváme horkou kávu. Do ušlehané pěny lehce vmícháme ořechy, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA