INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do preosiatej múky pridáme zomleté škvarky a v mlieku rozmiešame droždie, žĺtok, mleté čierne korenie a vypracujeme polotuhé cesto. Na pomúčenej doske ho necháme prikryté vykysnúť, potom ho vyvaľkáme do obdĺžnika a trikrát preložíme na seba. Hotové vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a pokrájame na tyčinky. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou, uložíme n ..
INGREDIENCE: Kvásek: 1 kostka droždí, lžička cukru, vlažné mléko, trochu hladké mouky. Těsto: 1 kg polohrubé mouky, 10 dkg cukru, ½ lžičky soli, máslo, 2 žloutky, vlažné mléko, med, moučkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Z trochy mléka, mouky, lžičky cukru a jedné kostky droždí připrav kvásek. Po vzejití jej přidej do kila prosáté polohrubé mouky s deseti deky cukru a půl lžičkou soli. Dál přidej dvanáct deka másla a dva žloutky utřené do pěny. Podle potřeby dop ..
INGREDIENCE: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g tuku, 0,5 dl vody, 5 g soli, l žloutek. Náplň: 5 dl mléka, 100 g ovesných vloček, 2 žloutky, 300 g žampionů (nebo jine čerstvé). 30 g cibule, 30g másla, 3 pórky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, změklého tuku, vody, soli a žloutků vypracujeme těsto a odložíme je na 30 minut do ledničky. Mléko přivedeme do varu, přidáme ovesné vločky a uvaříme je za stálého míchání. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme kolečka pórku, ..
INGREDIENCE: 400 g hl. mouky, 15 g droždí, 150 g mletých škvarků (může se polovina nechat neumletá, jemně nasekaná), 50 g sádla, sůl, mouč. cukr, pepř, 2 lžíce octa, 180ml vlažného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme na kvásek (mléko, lžička cukru, droždí). Poté přidáme zbylé ingredience a vypracujeme těsto. Po nakynutí znova propracujeme a dáme opět kynout. Na plech tvoříme malé placičky, které přejedeme radylkem cik cak aby již nekynuly. Pečeme do růžova. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 200 g celeru, 2 rajčata, 150 g šunky, 100 g tvrdého sýra, l cibule, oregano, majoránka, sůl, citrónová šťáva, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, povrch pokapeme olejem. Očištěný celer rozčtvrtíme a krátce povaříme ve vodě s citrónovou šťávou. Na těsto urovnáme kolečka rajčat a cibule, osolíme a lehce o-kořeníme oreganem a majoránkou. Povařený celer nakrájíme na plátky a rozložíme na pizzu. Navrch nasypeme na ..
INGREDIENCE: Těsto: 20 g droždí, 60 g mouč. cukru, 300 g hl. mouky, cca 200 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 60 g másla, 1 vejce na potření. Náplň: 200 ml mléka, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 200 ml mletého máku, 80 g krupicového cukru, 100 g rozinek, špetka skořice, 1 lžíce medu, 1 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Zbylou moku prosijeme do mísy. Přidáme sůl, zbylý cukr, ve ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 100 g mraženého hrášku, 100 g žampionů, l sýr Hermelín, 150 g tvrdého sýra, kečup, sůl, oregano, tymián, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, povrch pokapeme olejem a kečupem. Plátky hermelínu si plochu pizzy rozdělíme na díly, a ty pak střídavě vyplňujeme hráškem a plátky žampionů. Posypeme oreganem, tymiánem a strouhaným sýrem a dáme péci. ..
INGREDIENCE: TĚSTO: 250gmouky, 100g netučného tvarohu, 1 lžička soli, 1 balíček prášku do pečiva, 2 vejce, 40g přeškvařeného másla. NÁDIVKA: 400gbílé zeleninové cibulky, 30g přeškvařeného másla, 200g vařené šunky, pepř, 100g sýra ementálu, 2 vejce, 200g kyselé smetany, 1lžička kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, tvaroh, sůl, prášek do pečiva, vejce a 3 lžíce přeškvařeného másla zpracujeme v hladké těsto. Tímto těstem vyplníme koláčovou formu (průměr 28 cm).Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemné kro ..
INGREDIENCE: 250g mletého masa, lístkové těsto, žampiony, papriky, rajčata, pórek. kečup, pepř, sůl, oregáno. sýr na strouhání. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso opepříme na sucho na pánvi a na vypečeném tuku zpěníme nakrájený pórek, vložíme opečené maso a dusíme. Přidáme kečup, proužky paprik, oloupaná rajčata, plátky žampionů, osolíme a opepříme. Lístkové těsto rozválíme a dáme na tukem vymazaný plech. Poklademe náplní, okořeníme orgánem, hustě posypeme strouhaným sýrem a upečeme. ..
INGREDIENCE: Suroviny na 8 porcií: 500 g hladká múka, 1 KL soľ, 1/2 balíčkov kypriaci prášok do pečiva, 1 PL olej, 20 g droždie, 140 g biely jogurt, 250 ml mlieko, olej na vyprážanie. Na potretie: 1 ks cesnak, olej,soľ. Na dochutenie: 200 g strúhaný syr, kečup alebo tatárská omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrven ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA