INGREDIENCE: 1 l vody, 1,5 l červeného vína, 50dkg medu, 2dcl citronového džusu, 5 dcl višňového sirupu, 3 dcl koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s medem, citronovým džusem i višňovým sirupem přivedeme do varu. Smícháme s vínem, koňakem, ještě přihřejeme a ihned podáváme. ..
INGREDIENCE: 1 banán (5 plátků uřízneme, zbytek rozmixujeme), 1,5dl teplého mléka , vanilkový cukr, strouhaný kokos. POSTUP PŘÍPRAVY: Banán s mlékem rozmixujeme, přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a všechno dobře promícháme. Na dno skleničky dáme kolečka banánu, zalijeme nápojem a na ozdobu dáme jedno kolečko banánu na okraj skleničky. ..
INGREDIENCE: 250 ml bezinkové nebo rybízové šťávy, 250 ml jablečné šťávy (moštu), 3 celé hřebíčky, 1 tyčinka skořice, kousek citronové kůry (chemicky neošetřené), 25 g mandlí, 4 lžíce rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu nalijeme šťávu a přidáme skořici a citronovou kůru. Do dalšího kastrolu dáme mandle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je chvíli v horké vodě a pak přilijeme studenou vodou. Nyní můžeme mandle snadno oloupat. Jakmile se šťáva začne vařit, okamžitě ji odstavíme. Teď necháme ..
INGREDIENCE: 1 l silného ruského čaje, 1/4 l vodky, 150 g cukru, 100 g medu, 3 citrony, 1 pomeranč. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme čaj a v horkém rozpustíme cukr a med. Pak přidáme šťávu z citronů a pomeranče a necháme zchladnout, ale ne vymrazit. Nakonec dolijeme vodku, promícháme a podáváme v punčových sklenicích. ..
INGREDIENCE: 2 jablka, 1 litr bílého vína, 1 tyčka skořice, 1-2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a s vínem a kořením podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme po plátku citronu. Punč pijeme horký. ..
INGREDIENCE: 50g rozinek, 1dl rumu, 1/4litru silného čaje, 1/4litru červeného vína, plátek citronu, skořici. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky zalijeme rumem a necháme několik hodin máčet. Čaj, víno, citron a skořici zahřejeme k varu. Do sklenice rozdělíme rozinky s rumem, zalijeme punčem a podle chuti osladíme. Naléváme do čajových nebo punčových sklenic. ..
INGREDIENCE: Na 1 sklenici: 4 lžíce vodky, 1 lžíci citrónové šťávy, 10 lžic tomatové šťávy, tabasco, worcesterská omáčka, nahrubo mletý pepř (podle libosti), bazalku na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady dáme do šejkru, přidáme kostky ledu a pořádně protřepeme. Přecedíme do sklenice na long drinks. Posypeme solí i pepřem a podáváme ozdobené bazalkou. ..
NGREDIENCE: 1/2 litru vody, 1 láhev burgundského červeného vína, 1 láhev bílého vína, 0,6dcl griotky, 200g práškového cukru, šťáva z jednoho citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu přivedeme k varu, přidáme práškový cukr, červené a bílé víno a griotku, osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Teplé nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme. ..
INGREDIENCE: 4cl Absolut Vodky Citron tonic, 5cl grapefruitového džusu limetka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vyšší sklenice vložíme led, který přelijeme Absolut Vodkou Citron, grepovým džusem a dolijeme tonikem. Na ozdobu použijeme kolečka limetky. ..
INGREDIENCE: 1 lžíce malinového sirupu, kousek zmraženého vanilkového dortu, lžíce grapefruitového džusu 1dcl perlivé Dobré vody, šlehačka na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pohárů nalijme sirup, přidáme porci mraženého dortu, opatrně zalijeme džusem a vychlazenou dobrou vodou. Povrch ozdobíme šlehačkou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA