INGREDIENCE: 1 balíček zmrazených drůbežích drůbků, 1 mrkev, 1 petržel, 1 brambor, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, sůl, několik žampiónů, 1 žloutek, 1 malá cibulka, petrželka, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbky očistíme a uvaříme v tlakovém hrnci společně s cibulkou, mrkví, petrželí a bramborem. Po půlhodině varu sejmeme z ohně, otevřeme a procedíme. Mrkev, petržel a brambor prolisujeme do vývaru, maso obereme z kostí a nakrájíme nadrobno, játra, žaludek a srdíčko nakrájíme na proužky, přidáme d ..
INGREDIENCE: 1 balíček drůbků na polévku, 1 cibule, 30 g tuku, 30 g hl. mouky, 100 g mražené polévkové zeleniny, 40 g nudlí, pažitka, sůl, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné drůbky vaříme v osolené vodě doměkka, pak je vyjmeme, vykostíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme vývarem z drůbků, rozmícháme ji a přidáme polévkovou zeleninu. Nakonec vložíme do polévky drůbky, okořeníme muškátem a zavaříme nudle. Na talíři sypeme pažitkou. ..
INGREDIENCE: 1 slepice, 250 g kořenové zeleniny, cibule,sůl, nové koření, bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici vložíme do vody, osolíme a zvolna vaříme. Když je slepice skoro uvařená, vložíme nakrájenou zeleninu, koření, cibuli a dovaříme doměkka. Měkkou na porce nakrájenou slepici podáváme na talířích i s polévkou. Ke každé porci podáváme rýži nebo nudle uvařené zvlášť a posypané sekanou petrželkou. ..
INGREDIENCE: 1 kg drůbežích drůbků (srdíčka, žaludky, křídla), 1 malý květák, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, špetka muškátového květu, 1 1 l vývaru z masoxu, 50 g nudlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vývaru z masoxu vložíme očištěné drůbky a uvaříme je doměkka. Měkké drůbky vyjmeme, obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky. Než se maso uvaří, očistíme a uvaříme květák, rozebereme ho na růžičky a přidáme do polévky Z másla a mouky usmažíme na pánvi světlou jíšku, za stálého mích ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 3 menši brambory, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1 menší kapusty, 100 g čerstvých nebo sterilovaných fazolových lusků, asi 200 g pečené husy nebo kachny, 2 lžíce husího nebo kachního sádla, petrželová nať, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí vody dáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, sůl, špetku pepře a třený česnek. Povaříme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu, na dílky pokrájené fazolky a uvaříme doměkka. Zbytky pečené husy nebo kachny vyko ..
INGREDIENCE: 1 balíček zmrazených kuřecích drůbků, kousek cibule, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, nať libečku a celeru, 50 g mrkve, 40 g celeru, 40 petržele, 30 g másla, 40 hladké mouky, 1,5 dl smetany (12 %), koření kari a masox nebo trochu Vegety kari, 4 lžíce zmrazeného hrášku, sůl, asi 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbky zalijeme vodou, přidáme cibuli, pepř, nové koření nať libečku a celeru a sůl a vaříme pod pokličkou asi 3 hodiny. Přidáme mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 1 hodi ..
INGREDIENCE: 300g hrubé mouky, 2 vejce, 5 lžic bílého vína, sůl, 50g šunky od kosti, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200g ricotta (nebo lučiny), 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek. POSTUP PŘÍPRAVY: Smísíme mouku, vejce, víno, a sůl. tužší těsto necháme alespoň hodinu odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme se sýrem a zjemníme smetanou. Ochutíme solí, pepřem a paprikou ..
INGREDIENCE: 50 g drůbků z kuřete, 30 g zeleniny, sůl, 5 g polévkových nudlí, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné drůbky uvaříme do poloměkka, přidáme nakrájenou zelenin a dovaříme. Maso pak obereme z kostí, nakrájíme a do přidáme spolu se zvlášť uvařenými nudlemi. Nakonec přidáme máslo a petrželku. ..
INGREDIENCE: 1 malá slepice, sůl, 1 mrkev, 1/3 petržele, 1/4 celeru, 1 cibule, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 2,3 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlenou očištěnou slepici vaříme v osolené vodě s kořením, očištěnou zeleninou a cibulí v tlakovém hrnci 1 hodinu. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vývar procedíme na maso a přidáme nakrájenou zeleninu. Polévku přivedeme znovu do varu a zavaříme do ní nudle. Domácí nudle: 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky: Do důlku v mouce ..
INGREDIENCE: 500 g drůbežího masa (kuře, slepice, krůta), 150 g mrkve, 50 celeru, 50 g petržele, 1 cibule, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, 1 žloutek, muškátový květ, sůl, zelená petrželka, 2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží maso uvaříme doměkka v osolené vodě, do níž jsme přidali očištěnou zeleninu a cibuli. Polévku přecedíme, maso vykostíme, zbavíme kůže a rozmixujeme. Rozmixované maso dáme do polévky a její obsah doplníme na 1 l. Z 50 g másla a 50 g hladké mouky připravím ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA