Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPŘÍ HRANOLKY.

INGREDIENCE: 600 g filetů z kapra, 4 vejce, 2–3 stroužky česneku utřeného se solí, hrst nasekaného libečku, sůl, pepř, 200 g hladké mouky na obalení, sladká mleta paprika, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků. Z vajec, drceného česneku, libečku, soli a pepře vymícháme těstíčko, do kterého hranolky naložíme alespoň na dvě hodiny. Poté kapra vyjmeme a necháme okapat. Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi ..

RYBY KAPR | KAPR ZAPEČENÝ S MANDLEMI (Od Oliny)

INGREDIENCE: 8 porcí kapřího masa, 100 g mandlí, 100 g vlašských ořechů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, strouhanka, citrónová šťáva, sůl, pepř, olej, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy a mandle jemně umeleme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme na kašičku utřenou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Zahustíme trochou jemné strouhanky. Na oleji zprudka opečeme porce ryby, potřeme je připravenou směsí a urovnáme do vymaštěné zapékací misky. Zapékáme asi 15 min. & ..

RYBY KAPR | ORIENTALSKÝ KAPR

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájenou cibulku, zelenou papriku, větší rajče, 2 stroužky česneku utřeného se solí, lžíci rajčatového protlaku a mírné podlijeme vodou. Porce kapra vložíme na tuto směs, dáme do trouby a zvolna dusíme do měkka. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. ..

RYBY KAPR | KAPR NA ŠALVĚJI

INGREDIENCE: 1 středně velký kapr, sůl, 2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj, 2 lžíce másla, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny /celer, petržel, mrkev/, ½ sardelové pasty, 1 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a naporcovaného kapra omyjeme, dobře osolíme, znovu omyjeme a prošpikujeme lístky šalvěje /nebo šalvěj do kapra vetřeme s trochou soli/. Na másle osmažíme očištěnou a na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu. Na zeleninu položíme rozkrojeného kapra a to tak, že tvoří velkou ..

RYBY KAPR | NADÍVANÝ KAPR (Od Járinky)

INGREDIENCE: Kapr, 100 g sušených švestek, 100 g vlašských ořechů, cibule, olej, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky krátce povaříme, vypeckujeme a umeleme na masovém strojku, ořechy nastrouháme. Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme švestky a ořechy, špetku soli a pepře a dobře promícháme. Kapra necháme v celku, hřbet několikrát prořízneme. Osolíme a břišní dutinu naplníme připravenou směsí. Poté kapra zašijeme a za občasného polévání olejem upečeme. Podáváme s bramborovým salátem. & ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČESNEKU PO SRBSKU

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 60 v oleje, 3 stroužky česneku, petrželka, celerová nať, citrónová šťáva, pepř, sůl, majoránka, l lžíce rajčatového protlaku, l cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra Zakapeme citrónovou šťávou a necháme v chladnu odležet. Pak je osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Vložíme do olejem vymazané ohnivzdorné misky, přidáme kolečka cibule, rajčatový protlak, posekanou celerovou nať a petrželku, okořeníme majoránkou. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s chlebem. ..

RYBY KAPR | VANOČNÍ KAPR SMAŽENÝ V TĚSTÍČKU

INGREDIENCE: 800 g naporcovaného kapra, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 200 g mléka, 50 g eidamské cihly, 60 g kořenové zeleniny, sůl, drcený kmín, polévkové koření, 400 ml oleje,  citron. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet. Z vajec, soli, mouky a mléka vyšleháme hladké těstíčko a rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme nitky z kořenové zeleniny a suché polévkové koření, do druhé strouhaný sýr a kmín. Porce kapra máčíme v těstíčku a sma ..

RYBY KAPR | KAPR SE ŽLOUTKOVÝM KŘENEM (Francie)

INGREDIENCE: 1 kg kapra, 60g kořenové zeleniny, 50g cibule, 5 celých pepřů, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 1/8 octa, 1 1 vody, sůl. Omáčka: 2 šálky vývaru z kapra, 70 g másla, 4 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, půl citrónu, 1-3lžíce strouhaného křenu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření a zeleninu vaříme deset minut v osolené a okyselené vodě. Do této vařící vody pak vložíme rozporcovaného kapra a nejvýše dalších deset minut jej spíše dusíme, než vaříme. Uvařenou rybu opatrně vyjmeme lopatkou ..

RYBY KAPR | KAPR NA VÍNĚ V

INGREDIENCE: Malý kapr (asi 1,2 kg), šťáva ze 3 citronů, 1,5 dcl oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mletých mandlí, 3 cibule, 2 dcl bílého přírodního vína, pepř, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného a osoleného kapra potřeme olejem, osolíme a 2 hod. necháme v chladu. Na oleji osmahneme celé stroužky česneku, vidličkou je vybereme, odložíme na talířek a ve stejném oleji do zlatova kapra obaleného v mouce opečeme. Česnek utřeme se solí, mletými oloupanými mandl ..

RYBY KAPR | VÁNONOČNÍ KAPR (Od Evy)

INGREDIENCE: 4 větší porce kapra i s kůží, sůl, olej, 40g másla, 2 natvrdo vařená vejce, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Střed každé porce nařízneme a do zářezu vložíme půlkolečka oloupaného citrónu bez jader. Po obou stranách osolíme a v dobře rozehřátém oleji po obou stranách opékáme. Hotové porce rozdělíme na nahřáté talíře. Z pánve slijeme přebytečný olej a ve zbylé šťávě rozehřejeme máslo, podle chuti přisolíme, podlijeme a povaříme. Vroucím obsahem přelijeme rybu, posypeme nadrobno usekanými ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz