INGREDIENCE: 1 větší pstruh, sůl, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 200ml šlehačky, 1 prolisovaný stroužek česneku, na ozdobení 25g loupaných sekaných mandlí a 1 plátek másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu vykucháme, odřízneme hlavu a opláchneme, osolíme a obalíme v mouce. Nasekané mandle necháme 1-2 min. zhnědnout na másle v malé misce při výkonu 750 W. Do varné misky dáme máslo, přikryjeme a 30 vteřin necháme rozpouštět při výkonu 750 W. Rybu položíme na máslo břichem do středu misky. Nepřikrývám ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi, 4 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, olivový olej, mořská sůl, vločky chilii papriky, 4 plátky anglické slaniny, půl citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, zapíchneme snítku rozmarýnu, vložíme plátek slaniny a rozpůlený stroužek česneku. Povrch pstruhů posolíme a potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet. Grilujeme venku na otevřeném grilu, nebo doma na ..
INGREDIENCE: 4 kuchyňsky upravení pstruzi (asi 1,5 kg), l svazek petrželky, 2 svazky pažitky, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 50 g krémového smetanového sýra typu žervé, sůl, mletý černý pepř, 8 tenkých plátků prorostlé slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme bylinky a oloupaný prolisovaný česnek. K tomu vmícháme sýr nebo čerstvou smetanu. Pstruhy na povrchu i uvnitř osolí ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, pepř, mletý kmín, citrónová šťáva, trochu hladké mouky na obalení, 4 plátky másla, 50 g posekaných mandlí předem opražených na másle. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté a osušené pstruhy osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a důkladně pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř každého pstruha dáme tenký plátek másla a obalíme v hladké mouce, kterou můžeme smíchat s mletou paprikou. Pstruhy opečeme na troše oleje nebo je grilujeme. Podáváme s posekanými a na másle opraženými mand ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi (á 250 g) sůl, pepř, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 1 šálku oleje, 1 šálku loupaných mandlí, 1 šálku rozpuštěného másla, 2 lžíce citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy vcelku vykostíme a vykucháme hřbetem, osolíme je a opepříme. Potom ryby obalíme v mouce, ve směsi rozšlehaných vajec a mléka a dozlatova usmažíme po obou stranách na oleji. Mandle vložíme do horkého másla, osmažíme je dohněda, odstavíme s ohně a přidáme citrónovou šťávu. Ryby dáme na nahřátý talíř a přelijeme ..
INGREDIENCE: 4 větší pstruzi, 60 g másla, 200 g čerstvých hub, trochu sardelové pasty, petrželka, 1 lžíce másla, 4 vejce, l v mléce namočená žemle, pepř, sůl, 1 cibule, máslo na vymazání a na polévání, l dl vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné pstruhy nasolíme a necháme v chladnu uležet. Vnitřnosti dáme do studené vody. Mezitím rozehřejeme v kastrole lžíci másla, přidáme plátky hub, nasekanou petrželku a trochu sardelové pasty. Přidáme pokrájené vnitřnosti, osolíme a dusíme doměkka. Na misce u ..
INGREDIENCE: 4 pstruhy, olivový olej, sůl, pepř, 1 citron, 250 g tvrdého sýra, svazek petrželky, 10 stroužků česneku, 60 g másla, 250 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, oškrábané a omyté pstruhy osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Dáme je do olejem vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme je nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, proklademe je kousky másla, zalijeme vínem a upečeme v troubě dozlatova. ..
INGREDIENCE: 4 menší pstruzi, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, 2 silnější pórky, 100g eidamu, petrželka, olej, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané a očištěné pstruhy opláchneme, osušíme, uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli a pepře, povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Necháme v chladnu pul hodiny odležet. Očištěnou bi7ou část pórku nakrájíme na tenká kolečka, promícháme s větší polovinou strouhaného sýra a s jemně nakrájenou petrželkou. Směsí naplníme ps ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, paprika, 10 žampionů, koriandr )nebo petrželka), hl. mouka na posypání ryb, 200g másla, citron. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme paprikou. Žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je osmáhneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí nebo jehlicí. Naplněné pstruhy poprášíme moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na hor ..
INGREDIENCE: Pstruh, česnek, ml. paprika, nové koření, hřebíček, anglická slanina, hl. mouka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného, omytého a čistou utěrkou osušeného pstruha potřeme uvnitř po povrchu pastou z česneku utřeného se solí a pálivé papriky. Ryba musí být doslova obalená. Do břišní dutiny dáme 3 tenké plátky slaniny, 2 kuličky nového koření a 3 hřebíčky. Takto připravenou rybu obalíme v hl. mouce a upečeme na rozpáleném tuku po obou stranách. Na talíři zdobíme kolečkem citrónu, kouskem p ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA