INGREDIENCE: 750g tresky, 75g mandlí, ocet, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, 2 vejce, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme. Mandle spaříme, oloupeme, ostrým nožem je nakrájíme na tenké lupínky. Rybu nakrájíme na plátky, které potřeme z obou stran octem, osolíme je a opepříme. Jednotlivé plátky obalíme nejdříve jen v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových lupíncích. Mandle k rybě přitiskneme. Tuk ve fritov ..
INGREDIENCE: 1 kg ryby (např. tresky), 1 citrón, 50 % másla, 60 g slaniny, 100 g cibule, 400 g hříbků, 1/4 l sladké smetany, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu očistíme, opláchneme a osušíme utěrkou. Pokapeme citrónovou šťávou a svrchu i zevnitř posolíme. Vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, obložíme plátky slaniny a posypeme kroužky cibule. V dobře vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom přidáme očištěné, drobně rozkrájené houby a dále pečeme. Asi po 20 minutách zalijeme smetanou a ještě asi 1 ..
INGREDEINCE: 600 g mořské tresky, 1 větší pórek, 100 g anglické slaniny, 1 dl bílého vína, sůl, pepř, citrónová šťáva, Olej, hladká mouka na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Filátka tresky očistíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté je obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na malá kolečka a slaninu nakrájíme na nudličky. Slaninu orestujeme na pánvi, přidáme pórek, jemně osolíme, okořeníme bílým pepřem a zastřikneme bílým vínem. Zamí ..
INGREDIENCE: 1/2 kg tresky, 75 ml mléka, 1/2 vejce, 75 g hladké mouky, 1/4 lžíce soli, 50 ml olivového oleje, 100 g nasekaných žampiónů, 1.5 lžíce másla, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 50 g mandlí, 1 lžíce pažitky .POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme vejce a smícháme s mlékem. Přidáme mouku a sůl. Rozporcovanou tresku obalíme ve vzniklé směsi. Na pánvi rozpálíme olej a rybu krátce osmahneme. Mezitím si připravíme ostatní přísady a na středním plameni je 6 minut povaříme. Rybu přeneseme na talíř a posypeme žam ..
INGREDIENCE: 4 porce ryby (treska, mořská štika, losos, candát nebo kapr), zelený pepř, máslo, petrželka, cibule. Marináda: 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 malá nastrouhaná cibule, špetka cukru, lžička worcesterské omáčky a lžička sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryb necháme několik hodin marinovat v uvedené směsi. Pak je dáme do pekáčku vymazaného máslem, posypeme hojně zeleným pepře a poklademe kousky másla, kroužky cibule a posypeme lžíci petrželky. Pečeme do změknutí a podávám ..
INGREDIENCE: 100g filé z tresky, 8 cl mléka, 20g mandlí do mlíka, 5 cl sladké smetany, 10g mandlí na posypáni, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tresčí filé se krátce vloží do vařící vody. Po chvilce se vyjme a vloží do slaného vařícího mléka. část mléka se odlije na pánvičku, přidají se jemně strouhané oloupané mandle a trochu husté sladké smetany. Omáčka se krátce povaří a osolí. Před podáváním se rybí filé vyjme z mléka, přelije omáčkou a posype tenkými plátky oloupaných mandli. Vhodnou přílohou je rýže. ..
INGREDIENCE: 800 g tresky, 2 zelené papriky, 1 lžíce sekané petrželky, oregano, 1 lžíce hořčice, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 50 g másla, 2lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou, očištěnou tresku rozdělíme na porce. Zelené papriky očistíme a spolu s petrželkou velmi drobné nasekáme. Přidáme špetku oregana, hořčici, mletý pepř, sůl a vše spojíme dvěma lžícemi oleje a lžící rozpuštěného másla. Porce ryby touto směsí potřeme, vložíme je do pekáčku, posypeme strouhankou, p ..
INGREDIENCE: 70g ryby (mořská ryba kterýkoliv druh), 2 lžíce oleje, 70 g cibule, 400 g rajčat, podle chuti sůl, mletý pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně krájenou cibuli a česnek podusíme na poloviční dávce oleje, přidáme na čtvrtky nakrájená očištěná rajčata, podle chuti osolíme a rybu opečeme na zbytku oleje. Když je opečená po obou stranách, podlijeme troškou vody, přidáme dušenou cibuli s rajčaty a ještě dusíme asi 20 minut. Voda z pokrmu se má vyvařit. Z ryby krájíme stejné porce a podává ..
POSUP PŘÍPRAVY:. Koupím 3/4 kg tresčího filé, opláchnu je v teplé vodě a dám vařit do vody. Než se uvaří - nebude to však trvat dlouho - oloupu cibuli a nakrájím ji na malá kolečka. Vhodím je na pánev do rozpáleného oleje a nechám zbarvit do zlatová. Pak pánev odstavím. Nečekám však až na chvíli, kdy je cibule zlatá, protože vím, že dojde ještě na pánvi. Kdyby měla cibule ztmavět, raději ji z oleje vyjmu, neboť bych měl jídlo zkažené. Do malého rendlíku naliji půl sklenice vody, v níž se vařila ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Tedy mozeček: potřebujeme k němu cibuli, omastek - tentokrát zvolíme slaninu, protože chceme docílit vůně i šťavnatosti - 4 vejce (stačí na 3 porce), kmín, sůl a trochu papriky. Filé rozdělíme na několik kousků, aby roztálo. Mezitím nakrájíme na proužky slaninu a dáme ji v pánvičce na malý oheň. Pak nadrobno rozsekáme cibulku a dáme ji zpěnit na slaninu, která se začíná rozpékat. Přidáme filé, osolíme, pokmínujeme a dusíme, až je téměř hotové. Potom do něho rozklepneme 4 vejce, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA