INGREDIENCE: Husí prsa a stehna, 6 stroužků česneku, sůl, ml. zázvor, husí sádlo, 1 cibule, několik kuliček pepře a nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce husy proklínkujeme oloupaným a na nudličky nakrájeným česnekem, osolíme, okořeníme zázvorem a po všech stranách opečeme na husím sádle. Vedle masa osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přidáme pepř a nové koření. V troubě pozvolna pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Měkkou ..
INGREDIENCE: 1 kg kuřecího masa z prsou (nebo vykostěné kuře), 300 g šunky, 1 lžíce máčených hrozinek, 2 lžíce oloupaných a pokrájených mandlí, 2 lžíce sušených čínských nebo jiných hub, 1 vejce nebo 2 bílky, olej, škrobová moučka. Marináda: 1 lžíce vína, 5 lžic sójové omáčky, lžička octa nebo citrónové šťávy, pokrájená větší cibule, sůl, 2 lžíce medu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na řízky velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí prsa, 4 plátky lehce zmraženého másla, nať petržele, 4 vejce natvrdo, 4 plátky sýru žlutého, žampióny, lusk červené papriky, kyselá okurka, sůl, pepř, bazalka, různé zelené bylinky. Do smažení: olej, 1 vejce, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Prsa z kuřete rozložíme na desce, na každý se dá plátek másla, osolí, opepří, přidá petrželky, sýr, žampióny nakrájené na plátky a osmažené na cibulce, okurky, plátky papriky a bylinky. Stočíme, spíchneme jehlami nebo oboříme nitěmi. Namo ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1000-1200g), 80g oleje, 80g cibule, 40g kořenové petržele, 6 dl tmavší vinné omáčky, 40g másla, sůl, česnek, bílý pepř, bobkový list, tymián.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře se vykuchá, opláchne, rozčtvrtí nebo rozseká na menší díly mírně osolí a opeče na oleji zároveň s drobně krájenou cibulí a kořenovou petrželí. Potom se okoření směsí česneku třeného se solí, bílého mletého pepře, přidá se kousek bobkového listu a trochu tymiánu, zalije se tmavší vinnou (španělskou) omáčkou a ne ..
INGREDIENCE: 4 plátky kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky, 200 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných nadrobno, 500 g těstovin, 200 ml smetany ke šlehání, 1 červená paprika, nakrájená na kostičky, 150 ml kuřecího vývaru, 1/2 lžičky chilli koření, 2 zelené cibulky, nakrájené nadrobno, 1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 100 g nastrouhaného parmazánu, sůl, pepř, 2 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat. Mezitím si osolíme a opepříme ..
INGREDIENCE: 150 g kuřecích prsou, 30 g hub, 50 g pórku, 1/2 vejce, 5 g kukuřičného škrobu, 5 g oleje, 150 g pomeranče, drcený kmín, zázvor, kari, 30 g rýže, 150 g sterilovaného míchaného salátu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsa obalíme v kukuřičném škrobu a vejci. Opečeme na tuku, přidáme houby, pomeranč a na závěr pórek. Dochutíme kmínem, zázvorem a kari. Podáváme s rýží, kterou vaříme ve vodě bez soli. ..
INGREDIENCE: 40 g sádla, 2 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce mleté sladké papriky, 1 kachny, sůl, kmín, 500 g kysaného zelí lžíce hladké mouky, několik lžic bílého vína, 1/8 l kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek zasypeme paprikou, zamícháme a trochu podlijeme. Přidáme očištěnou, na menší kousky rozdělenou kachnu, sůl a kmín, a dáme dusit. Když je kachna poloměkká přidáme překrájené zelí i s lákem a dusíme dále, až je obojí měkké. Zaprášíme ..
INGREDIENCE: 200g kuřecích prsíček, 200g vepřové panenky, 200g hovězí svíčkové, sůl, ml. pepř, 2g sušené petržele, 40g hl. moky, 200g karotky, 200g hrášku, 200g brokolice, 80g sterilovaných žampionů, 80g drůbežích jater, 80g bylinkového másla, 80g cibule, 40g slaniny, 80g kečupu, 5 cl červeného vína, 40g másla, 6 cl oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso lehce naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem a sušenou petrželí. Maso opečeme na oleji a na výpeku orestujeme žampiony. Drůbeží játra opečeme na slanině, ..
INGREDIENCE: 200g kuřecích prs, 100g balkánského sýra, 1 barevnou kapii, oregano, olivový olej, 5 ks zelených oliv, 1 menší cibule, sůl, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsa jemně naklepeme a osolíme. Neprudko opečeme na pánvičce, nebo na roštu. Opečený plátek masa vložíme na alobal, na něj dáme plátek balkánského sýra, posypeme orgánem, nahoru přidáme nakrájenou kapii, potom nakrájené olivy, cibuli a na konec pokapeme olivovým olejem. To vše zabalíme a dáme na 5 minut do rozehřáté trou ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, olivový olej, sůl, pepř, kečup, smetana ke šlehání, 4 žloutky, 3 lžíce hl. mouky, kousek másla, 200g eidamu, chilli, worcester. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané řízky osolíme , opepříme a na pánvi s olovovým olejem je zprudka osmažíme z obou stran. Opečené řízky naskládáme do zapékací mísy, smícháme Smetanu kečupem, osolíme, ochutíme ji chilli řízky tím zalijeme. Připravíme si bešamel – v páře rozpustíme máslo, přidáme hl. mouku, žloutky, trošku smetany, nastrouhaný sýr a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA