INGREDIENCE: 500 g hovädzieho mäsa, 500 g bravčového stehna alebo pliecka, 500 g jahňacieho alebo teľacieho mäsa, 250 g údenej slaniny (údeného bravčového bôčika), 500 g cibule, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku sladkej červenej papriky (môže byť časť štipľavej), 1 lyžičku mletých borievok, 1 lyžičku mletého zázvoru (ďumbieru), 2 lyžičky soli, 4 bobkové listy, 3 lyžice horčice, 1,5 dl oleja, 0,5 l červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Olej vymiešame s horčicou, koreninami, soľou a na kú ..
INGREDIENCE: 1 kg hovězího masa z kýty, 80 g telecích jater (nebo hovězích ), 100 g másla, 80 g žemlové střídky, 125 g cibule, 60 g žampiónů, 2-3 žloutky, sůl, pepř, hovězí vývar, 1 dl mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nádivka: V mléce namočenou a vymačkanou žemlovou střídku rozmělníme vidličkou, přidáme velmi jemně sekaná játra a cibuli a zahříváme v kastrole s polovinou odváženého másla. Osolíme, opepříme, podusíme, hotovou nádivku necháme prochladnout a pak do ní vmícháme žloutky. Krychli masa (musí ..
POSTUP PŘÍPRAVY: K této specialitě si nejprve připravíme pravou čínskou kořeněnou omáčku. Protože však víno Šao-sing bychom sháněli s velkými obtížemi a přípravek Wej-su bychom třeba ani nedoptali, nahradíme je našimi výrobky a budeme si gratulovat, že jsme dostali aspoň ty. Kořeněnou čínskou omáčku si upravíme z půl lžíce polévkového koření Vitana, lžíce vermutu, kávové lžičky worcesteru, kávové lžičky octa, na špičku nože glutasolu, přibližně stejného množství cukru a lžíce ve vodě máčené škro ..
INGREDIENCE: 350g zadního libového hovězího, 250g prorostlého vepřového masa umeleme dvakrát ve strojku. Osolíme, opepříme, přidáme v mléce máčené, dobře vymačkané a ve strojku umleté 2 žemle, 1 vejce, drobně nakrájenou petrželku, 30g strouhanky a dobře promícháme. Pak si připravíme náplň: 200 g drobně nakrájené cibule osmažíme na másle, do ní vmícháme 3 natvrdo uvařená, rozsekaná vejce, 30g strouhanky, petrželku, osolíme, opepříme a rovněž důkladně promícháme.POSTUP PŘÍPRAVY: Z masové směsi teď ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme na strojku 1/2 kg telecího masa, přidáme k němu nastrouhanou cibuli, trochu nastrouhané citrónové kůry a muškátového oříšku, nasekanou petrželku, osolíme a prohněteme. Do směsi uděláme důlek, do něhož rozklepeme 2 vejce a dáme 4 lžíce v mléce máčené strouhanky a 1 lžíci v mléce máčených ovesných vloček. Vše propracujeme, z hmoty naděláme kuličky velikosti holubích vajec, obalíme je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a do zlatova vysmažíme v rozpáleném oleji. Na porci ..
INGREDIENCE: 100g telecího masa, 100g drůbežího masa, 200g vepřového masa, 1 cibule, 1 lžíce másla, 80g čerstvého chleba, 150 ml sladké smetany, sůl, bílý pepř, sladká paprika, 1 lžíce petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrájíme na proužky a dáme do chladničky. Na másle necháme zesklovatět cibuli na proužky a dáme stranou. Chléb rozkrájíme na tenké krajíčky, zalijeme smetanou a společně s cibulí přidáme k masu. Osolíme a okořeníme. Směs umeleme, přidáme petrželku a promísíme. Na másle pečeme dozl ..
INGREDIENCE: 600-700 g hovězího masa ze svíčkové, sul, pepř, 250 g uzené klobásy, 5 lžic oleje, 3 lžíce másla, cibuli, 1/2 lžičky chilli koření, 2 kapie, 200 g sterilovaného hrášku, 2 lžíce kečupu, 200 g rýže, 3 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na jehlice. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran dozlatova opečeme a v horké troubě dodusíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme chilli, trochu osmahneme, přidáme nakrájené ka ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Toto jídlo, jehož příprava trvá asi 1/2 hodiny, chystáme nejraději pro více osob. Ze 400 g slepičího masa a z 300 g telecího masa z plece získáme 5 porcí. Slepičí prsíčka s telecím masem umeleme dvakrát na strojku, 100 g másla utřeme do pěny, přidáme 2 žloutky, 40 g strouhanky zvlhčené mlékem, vše znovu utřeme, přidáme umleté maso, sekanou petrželku, trochu tlučeného květu, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi ztvarujeme kotlety, které na rozehřátém másle zvolna pečeme po každé ..
INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1 kg zadního hovězího masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l vývaru, 200 ml bílého vina, 2 zelené papriky, 500 g žlutých rajčat, 1 menší tykev, 5 brambor, 1 malý celer s natí, 5 bobkových listů, 5 kuliček pepře, 1 lžíce čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného, sůl, 1 lžička chilli papriček, 3 broskve, 3 jablka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle opečeme na kousky nakrájené maso dohněda, přidáme drobné nakrájenou cibuli a česnek a znovu opečeme. Zalijeme vývarem a vínem a dusí ..
INGREDIENCE: 200 g hovězího masa mletého (správně má být skopové ), sůl, pepř, 20g hl. mouky, 30 g oleje nebo 100% ztuženého tuku, 1/8 l smetany, 50 g cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme se solí a s pepřem a rozdělíme na čtyři díly. Uděláme bochánky, obalíme je v hladké mouce a pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ještě ji dozlatova osmažíme podlijeme vodou a patnáct minut dusíme. Pak zalijeme smetanou, promícháme a prohřejeme a ihned podáv ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA