INGREDIENCE: 300 g libovějšího bůčku, sůl, 4-6 stroužků česneku, mletá sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nakrájíme na úhledné kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Ještě teplý bůček potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v prosáté paprice, do které můžeme podle chuti přidat i maličko papriky pálivé. Necháme vychladnout. Studený bůček podáváme s chlebem a salátem. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 250 g hovězího masa, 200 g kysaného zelí, 2 cibule, kmín, ml. pepř, ml. paprika, 4 stroužky česneku, hl. mouka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček opláchneme, zbavíme kostí, rozřízneme na plát a rozklepeme. Hovězí maso umeleme společně s cibulí. Přidáme drcený kmín, ml. pepř a papriku, třený česnek a osolíme. Směs dobře promícháme a přidáme nadrobno nakrájené kysané zelí. Připravený plát potřeme směsí, maso zavineme, upevníme nití a na povrchu osolíme. Roládu polož ..
INGREDIENCE: 1 kg libového vepřového bůčku, 2 lžičky česnekové pasty, 1 lžička kmínu, sběračka horké vody na podlití. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček omyjeme, osušíme, potřeme česnekovou pastou nebo česnekem utřeným se solí, posypeme drceným kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme trochou horké vody a vložíme do předehřáté trouby. Pokud má bůček na povrchu silnější vrstvu sádla, nakrájíme ho podélně i napříč, až se utvoří kostičky Tak se sádlo lépe vyškvaří. Pečeme zprvu při silném žáru, později ..
INGREDIENCE: 750 bůčku, 3 žemle, trochu mléka, strouhaný muškátový oříšek, 200g uzeného kuřecího masa, 1 vejce, hrst sušených hub, 1 cibule, šálek vývaru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrojíme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vzniklou kapsu naplníme nádivkou: Drobně pokrájenou cibulku podusíme na lžičce másla a vychladlou vmícháme do rozmačkaných žemlí, namočených v mléce. Přidáme kostičky uzeného kuřecího masa, pokrájené, předem namočené houby a strouhaný muškátový oříšek. Směs ..
INGREDIENCE: 750g libového bůčku, sůl, hladká mouka na obalení. Náplň: 1 cibule, 150 g měkkého salámu, 100 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 100 g uzeného sýra, 2 vejce, 2 lžíce sladké smetany, olej, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, na nudličky nakrájený salám, na plátky nakrájené houby, přidáme nastrouhaný sýr, smetanu a směs zahustíme vejci. Bůček nakrájíme na plátky, potřeme je náplní, přeložíme na polovinu a maso zajistíme jehlicí nebo párátky, aby nápl ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové pečeně nebo krkovičky, ale oblíbený je také bůček, 2 lžíce sádla, lžíce hl. mouky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, lžička kmínu, 1/8 l světlého piva 12°. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný česnek nakrájíme na kolečka a rozetřeme jej nožem se solí. Omyté a osušené maso potřeme ze všech stran směsí česneku a soli, pokmínujeme a vložíme vrchní stranou do pekáče, to znamená, že je položíme naznak na kůži. Teď maso trochu podlijeme, podle velikosti pekáče, asi 8 lžícemi vody, přidáme ..
INGREDIENCE: 750g vepřového bůčku bez kosti, 250g vepřové plece, 1 lžičky kmínu, 1 lžička papriky, 3 stroužky, česneku, větší špetka pepře, sůl, 50 g salámu typu Vysočina, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček očistíme a bud do něho vykrojíme hlubokou kapsu, nebo ho rozřízneme na plát a paličkou rozklepeme na obdélník. Vepřovou plec umeleme na strojku na maso, vložíme do mísy, přidáme kmín, papriku, rozdrcený česnek, pepř sul, salám Vysočina nakrájený na kostičky, přidá ..
INGREDIENCE: 800 g libovějšího vepřového bůčku, kmín, cibule, česnek, med, sůl, pivo nebo přírodní víno. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný bůček osolíme, okmínujeme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vložíme na pekáč. Med se zředí pivem nebo vínem a během pečení se jím bůček v troubě nebo na roštu potíráme. Takto můžeme připravovat i ostatní druhy masa, ale i ryby. Peče se zvolna, aby se nepřipálila kůrka, ale zůstal jemně zkaramelizovaný. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým knedlíkem a ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1 cibule, sůl, kmín. Nádivka: 30 g cibule, 2 stroužky,y česneku, pepř, 100 g salámu, 60 g žemle, 1/8 l mléku, 2 lžíce přesáté strouhanky, 4 žloutky, 4 bílky, 1 lžíce zelené petrželky nebo pažitky, špetka majoránky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině rozpuštěného másla zpěníme 30 g drobně nakrájené cibule, vmícháme salám nakrájený na malé kostičky. Zbývající máslo utřeme se žloutky a přesátou strouhankou, přidáme žemle nakrájené na kostičky, předem zvlhčené v m ..
INGREDIENCE: 400 vepřové plece, 400 g libovějšího bůčku, 1 velká cibule, 1 palička česneku, pepř, sůl, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, bůček vykostíme a nakrájíme na silnější plátky Maso osolíme a opepříme. Do pekáčku vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, oloupaný a nasekaný česnek (ne rozdrcený), vložíme maso, podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme při vyšší teplotě. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA