INGREDIENCE: 60 g vepřových ledvinek, 100 g másla, 50 g cibule, kmín, pepř, 30 g hl. mouky, 1 dl červeného vína, sůl, hovězí vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky nakrájíme na plátky a ponoříme do vařící slané vody, aby zbělely a ztratily čpavou příchuť. Na pánev dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme trochu rozsekaného kmínu a pepře, nakrájené ledvinky a dusíme a si 3 minuty. Poté zaprášíme moukou, podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem, osolíme a trochu ..
INGREDIENCE: 700 g vepřového srdce, 60 g másla, 40 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, 1 květák, 4 zrnka nového koření, 4 zrnka celého pepře, nastrouhaný muškátový oříšek a ml.muškátový květ, citrón, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné srdce i s kořením a očištěnou kořenovou zeleninou uvaříme doměkka v osolené vodě. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přilijeme studený vývar a dohladka rozvaříme. Přilijeme k vývaru ze srdce a zeleniny a povaříme asi 10 minut. Stále mícháme, aby se ..
INGREDIENCE: Vepřové plíčky, cibule, sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, smetana, hl. mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vody dáme vařit cibuli, sůl, nové koření bobkový list a celý pepř. Přidáme vepřové plíčky, které uvaříme doměkka. Maso vyndáme a nakrájíme. Do čistého vývaru zavaříme smetanu rozkvedlanou s trochou mouky. Maso dáme zpět do omáčky a dochutíme. Podáváme s brambory nebo knedlíky. ..
INGREDIENCE: 12 plátků vepřového jazyka, 1 cibule, 50 g sardelového másla, vývar, 1 lžička cukru, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva, 2 lžíce osmažené strouhanky, sul, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme plátky doměkka uvařených oloupaných vepřových jazyků, které potřeme sardelovým máslem. Opečeme dočervena, vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a zasmahneme. Potom ji zředíme vývarem, povaříme, ochutíme vínem a dle chuti osol ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Jazyky opereme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme je asi 45 minut. Pak jazyky vyndáme a ponoříme je do studeně vody, aby se snadno loupaly. Nejlépe je chvilku na ně nechat téct studenou vodu. Pak tu bílou kůži stáhneme. Oškrábeme ji, a pokud to nejde, tak lehce ji seřízneme ze všech stran. Prostě kůži odstraníme. Znovu jazyk opláchneme vodou, necháme trochu okapat a pak ho zešikma nakrájíme na tenké plátky asi 8 mm silné. Do kastrolka, nebo do pánvičky si dáme trošku oleje asi ..
INGREDIENCE: Játra, asi 6 stroužků česneku, 2 lžíce worcesterů, 3 lžíce jemného kečupu, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Špalíčky jater opepřím a zprudka orestuji, vyndám, na pánev hodím plátky česneku, orestuji (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl), pak tam přidám worcester s kečupem a po promíchání vrátím dodělat játra, osolím. Příloha: hranolky, rýže. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Mozeček vepřový nebo telecí se omyje, odblaní a useká. Na másle se dá zežloutnut cibulka, mozeček na to vloží, přidá trochu kmínu, osolí a občas promíchá, až vysmáhne. Poté se přidá dle libosti vajec, chvilku ještě míchá, jak kdo má rád husté, a nese hned na stůl. ..
INGREDIENCE: 600g vepřových jater, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kokosové moučky, 1 lžíce mouč. Cukru, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, chilli. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na tenké plátky, naklepeme a opepříme. Na oleji osmažíme 1 cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme česnek utřený se solí. Vložíme játra a rychle je po obou stranách osmažíme. Ochutíme kečupem, cukrem, chilli, přidáme kokosovou moučku, sojovou omáčku a chvíli podusíme. Hotové posypem ..
INGREDIENCE: 300 g vepřových nebo kuřecích jater, 1 cibule, 3 menší kapie (červená, žlutá, zelená), aby to bylo krásně barevný, petrželka, stroužek česneku, vejce podle chuti (já dávám dvě), smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová nebo kuřecí játra nakrájíme na kousky a prudce opečeme na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájené kapie, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, stroužek utřeného česneku. Směs vložíme do pekáčku, rozšleháme vejce se smetanou, za ..
INGREDIENCE: 8 vepřových ledvinek, 2 cibule, 5 prolisovaných stroužků česneku, 4 rajčata, máslo, 2 lžičky kari koření, čerstvý zázvor, 1 lžičky chilli, sůl, pepř, 200g zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky pečlivě očistíme, rozřízneme na půlky, odřízneme bílé cévky a stáhneme povrchovou blánu. Pečlivě je omyjeme, nakrájíme na větší kousky a spaříme horkou vodou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Přidáme ledvinky, česnek a dusíme doměkka. Když jsou ledvinky měkké a voda vyr ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA