INGREDIENCE: 500 g vepřové plece vykostěné, 100g brambor, 100 g zelené papriky, 200 g rajčat, 150 g mrkve, 1 malá hlávka zelí, 2 cibule, 1 petržel, 2 dl bílého vína, hřebíček, bobkový list, sladká paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso a zeleninu pokrájíme na kostičky a spolu s kořením dáme do hrnce. Podlijeme vínem a trochou vody a dusíme asi 50 minut. Ke konci dochutíme solí a podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 500 vepřové plece, 2 lžíce sádla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžičky pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé plátky nebo na kostky, osolíme je, opepříme a posypeme kmínem. Sádlo rozpálíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vhodíme připravené maso a opečeme ho po všech stranách. Pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. V tlakovém hrnci asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme nebo shrneme ke straně nádoby, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ..
INGREDIENCE: 1500 g vepřové plece, 2 vepřová kolena, 2 cibule, 2 mrkve, půlka menšího celeru, 20 g sušených hub, 4 stroužky česneku, několik kuliček celého pepře, 1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené osolené vody vložíme dobře očištěné vepřové maso, včetně oprané a čisté zeleniny a vše uvedeme do varu. Dále vaříme zvolna, až je maso poloměkké. Potom vyjmeme měkkou zeleninu a ve vývaru dovaříme doměkka. Teplé maso rozdělíme na porce a podáváme s hořčicí, křenem ..
INGREDIENCE: 800 g libové vepřové plece s kůží, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 1 mrkev, 1 menší pórek, 50 g celeru, 1/2 svazku petrželky, 1 malá cibule, 200 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na kosočtverce do hloubky asi 1 cm. Hodně osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče kůží nahoru. Pečeme, dokud kůže není křupavá. Mezitím zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Petrželku omyjeme a nasekáme. Asi po půlhodině pečení přidáme zelenin ..
INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně, 100 g brambor, 2 stroužky česneku, muškátový oříšek, tymián, bobkový list, 1 lžíce sádla, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce s 1 l slané a opeřené vody vložíme maso, uvedeme do varu a pod poklicí slabým varem vaříme 30 minut. Zapékací mísu vymažeme utřeným stroužkem česneku. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ty pak rozložíme do mísy ve třech vrstvách, každou vrstvu posypeme směsí rozdrceného bobkového listu a tymiánu, utřeného stroužku česneku ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového plecka, sůl, 200 g cibule, 50 g slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, trochu sl. papriky, 200 g žampiónů, 1/8 l 18% kysané smetany, 1 lžička hl. mouky, 2 rajčata, 1 lžička hořčice, trochu mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté osolené maso nakrájíme na kousky, vložíme jen na vyškvařenou slaninu s rozkrájenou cibulí a osmahneme dozlatova. Pak přidáme všechno koření, rozkrájená rajčata a dusíme za občasn ..
INGREDIENCE: 750 g bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 500 g oravskej slaniny,1 kg zemiakov, 4 cibule,soľ,mletá rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,100 ml oleja. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté mäso nakrájame na menšie plátky a poklepeme. Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska. Oravskú slaninu pokrájame na plátky. Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov, posolíme a okoreníme. Kolmo na zemiaky tesne k sebe striedavo prikladáme posolené a okorenené mäso, ..
INGREDIENCE: 300 g vepřového plecka, 300 g vepřového bůčku, 3 velké cibule, 6 stroužků česneku, sůl, kmín, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do olejem vytřeného pekáče. Osolíme a pokmínujeme. Přisypeme na tenké plátečky pokrájený česnek a na nakrájenou cibuli. Promícháme. Trošku podlijeme vodou, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Po dvaceti minutách odkryjeme a za občasného zamíchání upečeme do změknutí a zhnědnutí masa. Podle potřeby ..
INGREDIENCE: 600 g vepřového masa z krkovice, 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, grilovací koření, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli roz ..
INGREDIENCE: 1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa, výborné je i kuřecí), 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča (ty bez klobásy), 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté (může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli (podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na menží hranolky, osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naliji celý kečup obě sklenice leča (i s vodou) a promí ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA