POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Orestujeme velmi krátce na rozpálené pánvi (ne dlouho, maso by bylo vysušené), postačí 2 minuty z každé strany. Do výpeku dáme zavařované brusinky a podle potřeby zahustíme solamylem (rozmíchaným ve studené vodě). Podle chuti dosolíme. Podáváme s opečenými bramborami-syrové, oloupané brambory posypeme gril. kořením, pokapeme olejem a v horkovzdušné troubě je grilujeme na 200 stupňů cca 10-15 minut dozlatova. Můžeme po ..
INGREDIENCE: 500 g panenské vepřové, 20 g sádla, 30 g másla, 2 dl smetany, 30g rajčatového protlaku, 100 g konzervovaného zeleného hrášku, 50 g cibule, hladká mouka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Panenskou vepřovou nakrájíme na plátky, naklepeme lehce dlaní a osolíme. V sádle opečeme po obou stranách plátky masa a vyjmeme je. Na tuku od pečení zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmáhneme, zalijeme trochou vody, povaříme, přidáme rajčatový protlak, smetanu, zjemníme máslem a os ..
INGREDIENCE: 200g ořechové směsi (lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy), svazek bylinek (petrželka, tymián, pažitka), olej, 1 lžíce strouhanky, sůl, ml. pepř, 600g vepřových panenek, 1 vejce, hl. mouka na rozválení těsta, 200g povoleného mraženého listového těsta, 1 lžíce másla, 4 karotky, 3 šalotky, 100g sterilovaných kukuřičných zrn bez nálevu, 100g sterilovaných fazolových lusků bez nálevu, 150 ml smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy a bylinky nasekáme najemno, ořechy orestujeme na 1 lží ..
INGREDIENCE: 500g vepřové svíčkové, sůl, pepř, 1 svazek směsi bylinek, 50g smetanového čerstvého sýra, 1 lžíce strouhanky, 125g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 125 ml bílého vína, 3 lžíce světlé hotové jíšky, špetka cukru, 2 cukety, 1 vejce, 3 lžíce mouky, olej na pečení, bylinky na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 200°C. panenku omyjeme, osušíme, podélně vyřízneme kapsu. Vetřeme sůl a pepř. Bylinky nadrobno posekáme, smícháme s čerstvým sýrem a strouhankou a naplníme do panenky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Panenskou pokrájíme na silnější plátky, mírně je naklepáme a osolené opečeme po obou stranách na oleji. Maso vyjmeme a na pánev přidáme kousek másla a na tenké nudle nakrájené sušené meruňky. Zalijeme bílým vínem, přírodní šťávou z pečeně, přidáme nasekaná jádra vlašských ořechů a zahustíme husími játry, která jsme prolisovali sítem. Povařenou omáčku nalijeme na talíři nebo na míse okolo masa. ..
INGREDIENCE:600 g panenské vepřové sůl mletý pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou panenskou vepřovou nakrájíme na plátky silné dva až tři centimetry, dlani jemné stiskneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a na roštu upečeme po obou stranách dočervena; při pečení je potíráme olejem. ..
INGREDIENCE: 600g panenenské vepřové, sůl 60 g sádla, 1 velká cibule, 2strouiky česneku, 200g čerstvých hub, mletý pepř, 3dl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou panenskou vepřovou nakrájíme na plátky, jemné je naklepeme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova drobné pokrájenou cibuli, pak přidáme rozetřený česnek, opět osmahneme, doplníme otištěnými, na plátky pokrájenými houbami, osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Do směsi vložíme připravené maso a du ..
INGREDIENCE: 300g svíčkové, 300g panenské vepřové, 300g anglické slaniny, 150g moravské klobásy, 120ml rostlinného oleje, 12 stroužků česneku, 200ml plzeňské dvanáctky, 250g červené kapie, 4 cibule, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou a panenskou vepřovou očistíme a nakrájíme z nich malé medajlonky. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a s kousky slaniny a kolečky klobásy střídavě napichujeme na špíz. Ten vložíme na rozpálený olej, prudce opečeme ze všech stran a dáme do trouby zvolna dop ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA