INGREDIENCE: 2 vepřová kolena, 2 palice česneku, 2 cibule, 1 l světlého piva, rozmarýn, jalovec, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, vše posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme motouzem. Kolena posypeme cibulí pokrájenou na kolečka a zalijeme na několik hodin pivem. Pak pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu, a to za občasného otáčení a polévání výpekem, až zůstane jen malé množství šťávy a kolena jsou upe ..
INGREDIENCE: cca 1/2 kila vepř.masa, 1x kysané zelí, 100dkg slaniny, dlé své chuti přidejte třeba klobásu, brambor přibližně na osobu, koření - paprika, pepř, sůl, alobal(rozřezat na několik obdélniku,abychom mohli zabalit suroviny do alobalu). POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme maso na kousky, nakrájíme slaninu, klobásu a brambory na tenčí kolečka. Připravíme si jeden alobal, na který položíme nakrájené bramobory, osolíme, opaprikujeme, přiložíme je slaninou a na to vepř.maso, které okořeníme. Dále ..
INGREDIENCE: 400 g vepřového masa, 2 cibule, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, půl lžičky zázvoru, 1 lžička citrónové kůry, 1 lžíce mouky, 200 ml smetany, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. Maso osolíme a okořeníme. V kastrole nebo v pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme sádlo, vhodíme do něj maso a opékáme, až změní barvu. Pak přidáme cibuli a za častého míchání opékáme dál, až je cibule dozlatova osmažená. Přidáme zázvor, lžičku strouhané citrónové ..
INGREDIENCE: 2 řízky, 2 roštěnky (dělám jen z vepřového), 2 cibule, hrst hub (dávám namočené sušené), 1 lžička cukru, 1 lžička hořčice, 1 ½ dl světlého piva, tymián, bobkový list, pepř, sůl, trochu hl. mouky, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kostky masa orestuji na dozlatova osmažené cibuli, přidám cukr, nechám zkaramelizovat, pak přidám koření a hořčici, hl. mouku a opražím, podliji pivem a dusím. Když je maso poloměkké, přidám houby i s vodou a dusím doměkka a nakonec přiliji šlehačku. &nb ..
INGREDIENCE: 600 g vepřového masa, 1,5 kg kyselého zelí, lžíce rajského protlaku, 1 cibule, 2 rajčata, 150 g sádla, kmín, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a necháme v chladnu rozležet. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme v rozpáleném sádle, přidáme k ní pokrájené a propláchnuté zelí a společné dusíme. Nepodléváme. Když zelí změkne, vložíme k němu do kastrole kostky vepřového masa, které jsme předem asi 20 minut podusili. Promích ..
INGREDIENCE: 300 g vepřového masa, 2 malé cibule, 2 velké zelené papriky, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce oleje, 3 1 lžíce kečupu worcester, sůl, pepř křen . POSTUP PŘÍPRAVY: Libovolné vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou papriku nakrájíme na jemné nudličky. Maso prosypeme hladkou moukou a opečeme na olejem vytřené teflonové pánvi. Potom přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Když cibule zesklovatí, podlijeme v ..
INGREDIENCE: 750 vepřového masa, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky sl. papriky a 1 lžička pálivé, 150 g balkánského sýra, 1 feferonka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a v rozpáleném oleji zprudka opečeme. Pak zmírníme oheň a dopečeme doměkka. Maso vyjmeme, na tuku po pečení zpěníme jemně pokrájenou cibuli a zasypeme ji sladkou i pálivou paprikou a ještě přidáme pokrájenou feferonku. Zasmahneme, vše přerovnáme do ohnivzdorné misky, přidáme upečené maso a po ..
INGREDIENCE: Vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme do pekáče. Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládě uděláme podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalijeme pivkem, na ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového masa, sůl, vývar, kmín, 1 cibule. Nádivka: 1 cibule, 4 párky, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso rozklepeme na plát, který okmínujeme a osolíme. Pak jej posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, na ni rozložíme párky a maso zavineme. Pečeme v troubě za stálého podlévání a přelévání vypečenou šťávou. Po vyjmutí měkkého masa vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, povaříme a podle chuti dosolíme. ..
INGREDIENCE: 2 vepřová kolena, šťáva z jednoho pomeranče, 100 ml světlé sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 stroužky česneku, drcený pepř, pomeranč, žlutý meloun, kiwi, jahody, celozrnné pečivo. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, med, lisovaný česnek a pepř smícháme. Touto směsí potřeme maso a dáme péci do trouby. Během pečení podléváme troškou vody, přeléváme vypečenou šťávou, potíráme zbylou směsí a obracíme. Před podáváním kolena rozpůlíme, přelijeme vypečenou šťávou a jednotli ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA