Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA UZENÉ | UZENÉ VEPŘOVÉ RAMÍNKO DUŠENÉ (GLAZOVANÉ)

INGREDIENCE: 150g uzené syrové rolky, 20g tuku na opečení, 1 dl vývaru z kostí (šťáva z pečeně), 100g karotky, 50g cibule, bobkový list, hřebíček, 5 cl šťávy z pečeně, 3 cl dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové uzené rolované ramínko se vaří necelou hodinu. Napůl uvařené se vyjme, nechá okapat, pomalu opeče na tuku a zalije trochou vývaru. Pak se přidá na drobné kostičky nebo plátky krájená karotka, na plátky krájená do zlatová osmahnutá cibule, bobkový list a hřebíček a za stálého polévání ..

ZABIJAČKA UZENÉ | DOMÁCÍ UZENÉ

NGREDIENCE: Solná směs na 50 kg masa: 1,5 kg soli, 45 g dusičnanu draselného, 45 g práškového cukru. Na 2,5 l solného láku: 2 1/4 l vody, 700 g soli (je-li maso naloženo v místnosti v níž je stála nižší teplota, můžeme použít jen asi půl kg soli). POSTUP PŘÍPRAV: Necháme si od řezníka maso nasekat na kusy o váze asi 1,5 kg. Doporučuje se vykostění kýt a plecí, neboť se tím zabrání rychlejšímu kazení masa od kosti. Maso necháme rozložené tak, aby vychladlo, ale nezmrzlo. Při jeho ochlazení na plu ..

ZABIJAČKA UZENÉ | DOMÁCÍ UZENÁ SLANINA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Díly sádla k přípravě slaniny dobře očistíme, okraje přiřízneme. Můžeme použít sádlo s kůží i bez kůže. Nasolíme je stejným způsobem jako při přípravě masa. V chladničce při 4-6°C necháme podle velikosti dílů odležet l4-20 dnů bez použití láku. Udíme jako valašské klobásy. ..

ZABIJAČKA UZENÉ | ANGLICKÁ SLANINA

POSTUP PŘÍPRAVY: Naložené vepřové boky (viz uzeny bůček) vykostíme tak, abychom nepoškodili masitou část. Začistíme okraje, protáhneme motouz, zavěsíme na hůlky a necháme okapat. Udíme na 50-60°C dva až tři dny. ..

ZABIJAČKA UZENÉ | UZENÝ BŮČEK -PLEC -KRKOVIČKA KOTLETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček podélně rozsekneme a rozkrájíme po žebrech na kousky přibližně o váze 1 kg. Kousky začistíme tak, aby okraje byly bez zářezů. Můžeme také vykostit. Připravíme si sůl v poměro k masu. Na 1 kg syrového masa potřebujeme 20 g soli. Sůl nasypeme do pekáčku á připravené maso v soli obalíme tolik, kolik maso pojme. Zpravidla navážené množství stačí. Maso naskládáme od nádoby co nejtěsněji na sebe. Dáme do chladné místnosti nebo chladničky odležet. Nejvhodnější teplota. je 6°C. Al ..

ZABIJAČKA UZENÉ | PRAŽSKÁ ŠUNKA UZENÁ S KOSTÍ A KOLENEM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kytu s kostí a kolenem povrchově upravíme tak, že seřízneme s kůži i s tukem. Kůži i koleno úhledně zařízneme, křížovou kost vykostíme. V krytě nám zůstane jen kost stehenní a kolenní. Maso pěkně upravíme, abychom neměli nikde zářezy. Kýtu zvážíme a podle váhy si připravíme sůl. Sůl k váze masa by měla činit 2%. Polovinu soli rozmícháme ve vodě spolu s třeným česnekem a scedíme přes jemné sítko. Tímto roztokem velkou injekční stříkačkou maso nastříkáme. Před úpravou sva ..

ZABIJAČKA UZENÉ | HOSPODÁRNÝ ZPŮSOB UZENÍ.

POSTUP: Maso, které jsme naložili do láku, vyjmeme. Do zbylého láku přidáme 2% osolenou vodu, vše přivedeme do varu a do takto upraveného nálevu vložíme předem naložené maso. Teplotu necháme klesnout na 70°C a necháme asi 1 hodinu maso zvolna povařit (táhnout). Maso vyjmeme, pověsíme na tyčky, necháme oschnout. Vložíme do udírny, která je již předehřátá na 60°C, teplotu zmírníme a studeným kouřem udíme do požadované barvy masa. Maso už před podáváním nevaříme. Podáváme jak na studenou úpravu, ta ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz