Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA DANČÍ | Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

INGREDIENCE: 100g sušené švestky, 100g jablečná šťáva, špetka skořice, 100g oleje, 1000 g dančího masa, sůl, pepř, 100g mrkve, 100g celeru, 150g cibule, 50g přepasírovaných vařených rajčat, bobkový list, jalovec, 0,5 l červeného vína, 100g perníku Postup přípravy: Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a ja ..

ZVĚŘINA DANČÍ | GULAŠ Z DANČÍHO MASA.

INGREDIENCE: 1 kg dančí plece s kosti, 75 g rostlinného tuku, 100 g cibule, česnek, 75 g rajčat, 50 g hladké mouky, sůl, trochu majoránky, papriky a pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli na drobno nakrájíme a osmažíme na celé dávce tuku do zlatova, zamícháme mletou papriku, zalijeme trochou vařící vody, přidáme očištěné na stejnoměrné kostky nasekané maso, pepř, majoránku, sul, krájená rajčata, třený česnek, zamícháme a dusíme přikryté pokličkou. Když Je maso napolo dušené, necháme šťávu vys ..

ZVĚŘINA DANČÍ | DAŇČÍ PLECKO ZAVINUTÉ.

INGREDIENCE: Asi 1 kg daňčí zvěřiny z plecka, 12dkg slaniny, 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 10dkg másla, 3 lžíce bílého vína, mouka. : NÁDIVKA - 3 rohlíky pokrájené na kolečka, vařící mléko, 10dkg tlustšího uzeného pokrájeného na kostičky, 2 vejce, sůl a petrželka.POSTP PŘÍPRAVY: Plecko necháme odležet v jalovčinkách. Pak je omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plocho. Posolíme, proložíme slaninou, natřeme nád ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz