Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA KACHNA HUSA SLUKA | SLUKA PÁLENÁ RUMEM (FLAMBOVANÁ)

INGREDIENCE: 1 sluka, sůl, pepř, 5 cl rumu, 150g slaniny (k obalení, do kašoviny), 5 g kuřecích jater, 30g másla, strouhanka, muškátový oříšek, bílý chléb. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná odleželá sluka se pečlivě vykuchá a opláchne (vnitřnosti se použijí k přípravě kašoviny). Potom se osolí, opepří, pokape dobrým rumem a zabalí do tenkých plátků slaniny. Stáhne se nití nebo motouzem a nechá asi. 20 minut péci v horké troubě. Potom se znovu stříkne rumem a vyjme z trouby. Kuřecí nebo jiná játra z dr ..

ZVĚŘINA KACHNA HUSA SLUKA | DIVOKÁ KACHNA S PÓRKEM.

INGREDIECE: 1 divoká kachna, 2 pomeranče, 2 lžíce medu, sůl, mletý pepř, 1/2 kg pórku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sekaných vlašských ořechů, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu omyjeme a osušíme. Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s medem, solí a pepřem. Potom vložíme kachnu do pekáče, podlijeme vodou a nejprve zprudka a potom zvolna dusíme asi 50 minut. Ke konci pečení poklici sejmeme a kachnu upečeme dozlatova. Během pečení ji podléváme pomerančovou směsí. Mezitím si očistíme pórek a nak ..

ZVĚŘINA KACHNA HUSA SLUKA | DIVOKÁ KACHNA PEČENÁ S JABLKY A ŠVESTKAMI.

INGREDIENCE: 1 divoká kachna, 1 lžíce másla, několik jablek, hrst sušených švestek, trochu cukru a skořice, 1/8 kyselé smetany, trochu hrubé mouky, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou divokou kachnu zbavíme všeho tuku, propereme octovou vodou, osušíme a osolíme. Naplníme ji oloupanými jablky a sušenými švestkami, posypanými cukrem a skořicí. Nyní ji dáme na pekáč s rozpuštěným máslem a pečeme do měkka. Potom divokou kachnu vyjmeme, rozporcujeme. Do šťávy zamícháme kyselou smetanu s rozkvedlanou ..

ZVĚŘINA KACHNA HUSA SLUKA | DIVOKÁ KACHNA PO ČESKU.

INGREDIENCE: 1 divoká kachna, 200g jablek, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 60g másla, 40g slaniny, 1/4 l hovězího vývaru, 100g brusinek, 50 cl červeného vína, citrónová kůra, šťáva, pepř, nové koření, trochu hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou a opranou kachnu osolíme a naplníme celými oloupanými jablky. Rozkrájenou kořenovou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle s kostičkami slaniny a zalijeme ji hovězím vývarem. Přidáme koření a na tomto základě dusíme divokou kachnu do ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz