INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g kořenové zeleniny, 100 g sterilovaných okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 3 vařená , 20 g želatiny v prášku, 1 lžička celého pepře a 1 lžička nového koření a 1 dl octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Dokonale očištěné koleno a nožičky vložíme do vody a vaříme spolu s kořením a solí téměř do měkka. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu v celku a dovaříme maso ( v hrnci zůstane asi 1/3 vývaru).Maso kůži i zeleninu pokrájíme na kousky a vloží ..
INGREDIENCE: Vepřové nožičky 6 kusů, 300 g bůčku, 100 g utřeného česneku, pepř, nové koření, majoránka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vepřové nožičky dám vařit do osolené vody s několika kuličkami nového koření a pepře. Vařím asi 11/2 hodiny (až maso jde krásně od kosti), přidám bůček a vařím dalších ½ hodiny. Oberu všechno maso a nakrájím na kousky (asi 1-2 cm). Zaliju do dvou třetin vývarem z nožek a přidám podle chuti sůl, mletý pepř, majoránku. Vše zamíchám a naliju do formy, a dám d ..
INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 1 vepřový jazyk, 1 vepřová nožička, vývar, 1/4 celeru, 1 mrkev,1 petrželka, 1 cibule, hrst sušených hub, trochu celerové a petrželové natě, celý pepř, jalovec, bobkový list, tymián, 3 lžíce octa, 2 lžíce cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kolínko, nožičku a jazyk vložíme do studené vody a vaříme skoro doměkka. Pak přidáme všechnu zeleninu, houby i koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 minut vaříme. Maso vyjmeme, polévku procedíme a necháme vychladnout. Pak lž ..
INGREDIENCE: 3 vepřové nožičky, 2 vepřová kolena, 2 větší cibule, 8 sterilovaných okurek,10 kuliček pepře, 4 vařené mrkve, 2 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 3 lžíce octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky a vepřová kolena dobře očistíme, opláchneme a vykostíme. Potom je vložíme do nádoby a zalijeme studenou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořeno. Vodu mírně osolíme, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme do varu a pomalu vaříme. Doměkka vařená kolena a nožičky vyjmeme ..
INGREDIENCE: 1 telecí noha, 1 vepřová noha, 500g vepřových kůží, 150g hovězí kližky, 3 l vody, sůl, 100g cibule, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 150g zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, bobkový list, tymián, citrónová kůra, 1 dl octa, 3 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekanou telecí nohu, vepřovou nohu, vepřové kůžičky a hovězí kližky vypereme, zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, sůl, koření, kousek citrónové k ..
INGREDIENCE: 1kg masa (vepřová nožička, koleno, telecí nožička nebo 1 sáček želatiny, 2 mrkve, 1 menšího celeru, 2 malé petržele (kořen), 2 cibule, 10 zrnek pepře, 2 bobkové listy, sůl, paprika na ozdobu, 1 lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1 l vody vložíme maso, přidáme petržel, mrkev, celer, pepř, bobkový list a trochu osolíme. Vše vaříme v papiňáku 90minut, až budou nožičky měkké. Vyndáme uvařené maso včetně kůže, po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na kostičky a necháme v ledničce 20 minut. S ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 kg vepřových nožiček, mletý a celý pepř, 1 bobkový list, 2 bobule nového koření, kousek cibule, 1 vejce uvařené natvrdo, 2 sterilované okurky, kousek zelené a červené papriky, sůl, ocet, kousek mrkve a celeru, špetka cukru, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky očistíme, opálíme zbytky štětin, i s vepřovou plecí opláchneme, vložíme do úzkého hrnce zalijeme je vodou tak , aby byly potopeny, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a pod ..
INGREDIENCE: 1 a 1/2 kg libovějšího masa z vepřové hlavy i s kůží, 1 kg vepřových nožiček, 250 g kůže z bůčku nebo jiné části, 1 mrkev, 2 cibule, 1 lžíce soli, 10 kuliček pepře, 1 lžička mletého pepře, 1 bobkový list, 5 stroužků česneku, 4 lžíce sterilovaného hrášku, ocet, špetka cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a bobkový list. Na počátku varu sebereme vzniklou pěn ..
INGREDIENCE: 2kg vepřových nožiček, 500g vepřové kůže, 500g laloku, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, zelený hrášek, 5 bobkových listů, celé nové koření, celý pepř, mletý pepř, sůl, ocet, cukr, vegeta, třený česnek, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky a kůže dobře očistíme, vše dobře ve studené vodě omyjeme a dáme do mírně osolené vody vařit. Po zavaření sesbíráme pěnu, přidáme koření, zeleninu (bez hrášku) a přikryté poklicí vaříme do měkka. Musíme si však pohlídat uvaření kůží, které jsou ..
INGREDIENCE: 100 g telecího masa (může být i vepřové), 1 telecí nožička, 20 g zeleniny (mrkev, celer), 10g šunky, plátek uvařeného vejce na ozdobu, citrón, agar, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, nožičku (nemusí být), zeleninu, 1 malé cibule uvaříme v osolené vodě. Uvařené maso, šunku a zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme na misku. Ve vývaru z masa a zeleniny rozvaříme prut agaru, okyselíme, dosolíme a nalijeme na připravené maso. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu a necháme ztuhnout. Posypeme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA