INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině dávky másla zpěníme jemné pokrájenou cibulku a přidáme rozdrobené kvasnice. Když se rozpustí a začnou vonět, zalijeme je mlékem. Povaříme a vmícháme čerstvý žloutek. Směs zahustíme strouhankou. Necháme prochladnout, přidáme zbylé máslo a dobře promícháme. ..
INGREDIENCE: 100 g ementálu, l jablko, 50 g majolky, citrónová šťáva, sůl, 1/2 balíčku žervé. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané jablko a ementál nastrouháme na jemném struhadle. Pak přidáme majolku, žervé, promícháme, směs Zakapeme citrónovou šťávou a podle chuti dosolíme. ..
INGREDIENCE: 1/2 kostky tvarohu nebo kostka sýra žervé, malý kelímek bílého jogurtu, 200 g šunky (nebo šunkového salámu), 1 malá cibulka, malý stroužek Česneku, 2 lžíce citrónové šťávy nebo nakyslého bílého vína, na ozdobu petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh smícháme s jogurtem a utřeme dohladka, šunku umeleme nebo nadrobno nasekáme, cibulku velmi jemně nakrájíme a česnek utřeme se Špetkou soli nebo nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme a zředíme citrónovou šťávou nebo ví ..
INGREDIENCE: 1 hrnek mléka, l lžíce jemného škrobu (Solamyl nebo Maizena), 2 lžíce másla nebo pomazánkového másla, l lžíce hořčice, 3 vejce vařená natvrdo, 150 g šunkového salámu, 1 vetší rajče, 2 kyselé okurky, l lžíce majolky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do studeného mléka vmícháme škrob, mírně osolíme a povaříme. Pak necháme vychladnout. Mezitím nasekáme vejce nadrobno, pokrájíme salám na nudličky, spaříme, sloupneme a nasekáme rajče a nahrubo nastrouháme okurky. Do vychladlého vlažného škrobu ..
INGREDIENCE: 3 lžíce zmrazené zeleniny do polévky, 3 vejce vařená natvrdo, 3 lžíce pomazánkového másla (nebo jiného rostlinného másla), l vetší rajče, l kyselá okurka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazenou zeleninu propláchneme, zalijeme horkou vodou, mírné osolíme a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme, necháme okapat a zchladnout. Vložíme ji do mísy a vidličkou rozmačkáme. Přidáme oloupaná vejce rozdělená kráječem na vejce na kostičky, vmícháme máslo, spařené sloupnuté a pokrájené rajče bez šťávy a be ..
INGREDIENCE: 400 g humra nebo krevet, 100 g majolky, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Humra nebo krevety rozmačkáme v misce. Přidáme majonézu, promícháme a dochutíme citrónovou šťávou a solí. Hotovou pomazánku mažeme na plátky černého chleba a zdobíme listem salátu a plátky rajčat. ..
INGREDIENCE: 3 vejce vařená natvrdo, 50 g šunkového salámu, 2 stroužky česneku, sůl, 1 malá cibulka, 100 g majolky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce nasekáme nadrobno, šunkový salám nakrájíme na nudličky, přidáme jemně utřeny česnek se solí, vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku (citlivé duše ji mohou spařit vařící vodou a nechat okapat), pro potěchu oka můžeme přidat jedno spařené sloupnuté a velmi jemně pokrájené rajče bez šťávy a semínek a jemně posekanou pažitku. Nakonec vše spojíme majolkou, necháme ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 700 g rostlinného másla, l cibule, l až 2 papriky kapie nebo 3 lžíce sterilované kapie, lžička mleté papriky, 2 lžíce mléka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo Ušleháme se soli a paprikou, postupně vmícháme tvaroh, směs rozředíme trochou mléka a vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou kapii. Použijeme-li sterilovanou papriku, necháme ji dobře okapat z nálevu a pak ji ještě na prkénku překrájíme na menší kousky. Pomazánku dobře našleháme, nechá ..
INGREDIENCE: 1/2 kostky měkkého tvarohu, 2 malý kelímek jogurtu, l lžíce rostlinného másla, 100 g strouhaného sýra, l cibule, l lžička sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh smícháme s jogurtem do hladkého krému, přidáme rozehřáté máslo, nastrouhaný sýr, velmi jemné nastrouhanou cibuli, dobře promícháme a ochutíme sójovou omáčkou. Pomazánku mažeme na opečený toastový chléb a ozdobíme zeleninou (např. kolečky rajčat, proužky pórku nebo nudličkami paprik). Podáváme jako lehkou letní večeři. ..
INGREDIENCE: 2 sýry Imperiál, 1/2 pomazánkového másla, 1 dl mléka, 5 g křenu, 10 g vlašských ořechů, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce rozmícháme sýr s pomazánkovým máslem a dle potřeby zředíme mlékem. Oloupané ořechy nasekáme nahrubo a spolu s očištěným a nastrouhaným křenem přidáme do misky. Vše zamícháme podle chuti osolíme. Hotovou pomazánku mažeme na plátky veky, které ozdobíme kousky pomeranče nebo půlkami vlašských ořechů. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA