INGREDIENCE: 1 předvařená červená řepa, 1 balení modrého sýra Saint Agur, řeřicha na ozdobu, olivový olej na zakápnutí, sůl a pepř. POSTP PŘÍPRAVY: Předvařenou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. Vyskládejte je na talíř a ozdobte kousky modrého sýra Saint Agur, řeřichou, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 6 žloutků se utře se 70 g cukru, k tomu se přimíchá z 6 bílků sníh zároveň ze 70 g mouky; z těsta se upekou 3 omelety. Nádivka: Asi 6 velkých jablek se oloupe, nakrájí a dá s vínem a cukrem dusit. Měkká se prolisují sítem. Utřou se 2 žloutky s 70 g cukru, pak se přidá ze 2 bílků sníh, zároveň s 100 g loupaných mletých mandlí, citronová kůra a s tím se jablka smíchají. Dortová forma se vymaže máslem, vysype houskou, na dno se dá jedna ome ..
INGREDIENCE: 700 g vařených brambor, 50 g cibule, zelená petrželka, mletý pepř, sůl, 10 vajec, 100 g tuku. Drobně nakrájenou oloupanou cibulku slabě osmažíme na tuku, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky sůl, mletý pepř, drobně nakrájenou zelenou petrželku, vše slabě osmahneme a zalijeme rozšlehanými vejci. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme zapéci do růžova. Omeletu přehneme a podáváme s vhodnými saláty jako například hlávkový, rajčatový apod. ..
INGREDIENCE: 4 natvrdo uvařená vejce, 3 dl šlehané smetany 33 %, 5 lžic kaviáru, cibule, bílý chléb. POSTUP PŘÍPRAVY: Do ušlehané smetany vmícháme kaviár a jemně nakrájenou oloupanou cibuli. Směs navršíme doprostřed malých talířků a střídavě obkládáme čtvrtkami oloupaných vajec a čerstvě opečeným bílým chlebem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 6 žloutků se utře se 70 g cukru, k tomu se přimíchá z 6 bílků sníh zároveň ze 70 g mouky; z těsta se upekou 3 omelety. Asi 6 velkých jablek se oloupe, nakrájí a dá s vínem a cukrem dusit. Měkká se prolisují sítem. Utřou se 2 žloutky s 70 g cukru, pak se přidá ze 2 bílků sníh, zároveň s 100 g loupaných mletých mandlí, citronová kůra a s tím se jablka smíchají. Dortová forma se vymaže máslem, vysype houskou, na dno se dá jedna omeleta, pomaž ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 2 bílky ušleháme v tuhý sníh, do něho zlehka vmícháme oba žloutky a 1 kávovou lžičku mouky. Na malou pánev dáme rozehřát 30g másla, vlijeme na těsto a dáme na 5 minut do trouby. Omeletu neobracíme, ale potřeme navrchu zavařeninou, přeložíme vpůli a posypeme vanilkovým cukrem. Je to rychlý a velmi chutný moučník. ..
INGREDIENCE: 100 g kořeněného šunkového kolena, 1 kelímek bílé šlehačky, podle chuti strouhaný křen, cukr, sůl, zelená petrželka, zelenina na ozdobu, půl veky na tousty. POSTUP PŘÍPRAVY: Do ušlehané šlehačky přidáme křen i ostatní přísady. Směs rozdělíme na 8 tenkých plátků kolena a utvoříme rolky. Zbytkem křenové šlehačky pokrm ozdobíme, posypeme jej sekanou petrželkou a obložíme zeleninou, kterou máme právě k dispozici. Podáváme s nasucho opečenými plátky veky. ..
INGREDIENCE: 8 středně velkých rajčat, 1 měkký tvaroh, asi 2 dl smetany, 1 natvrdo vařené vejce, sůl, mletý pepř, pažitka, zelená petrželka, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčatům seřízneme vršky, opatrně je lžičkou vydlabeme a necháme okapat (vršky a vnitřky použijeme do polévky). Tvaroh utřeme se smetanou na hladký krém, osolíme, mírně opepříme a promícháme s usekaným vejcem a s nadrobno nakrájenými bylinkami a cibulí. Plníme do rajčat a podáváme mírně vychlazená, s krajíčkem chleba nebo s bílým p ..
INGREDIENCE: 2 banány, 2 vejce, dětská krupička (nebo hl. mouka), smetana ke šlehání, jahody, marmeláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce vyšleháme, přidáme rozmixované banány, promícháme a přidáme krupičku nebo hl. mouku tak, aby bylo těsto mírně tekuté jak na palačinky. Usmažíme menší palačinky a zdobíme je šlehačkou a jahodami, nebo je jen pomažeme nějakou pikantní marmeládou, nebo si je dozdobíme podle chuti a fantazie. ..
INGREDIENCE: 10 velkých tvrdých rajčat, 400 g pažitkového krému, 2 vejce vařené natvrdo, 10 půlek jader vlašských ořechů, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata omyjeme a osušíme, pak seřízneme vršky a vnitřek vydlabeme lžičkou. Rajčata uvnitř jemně osolíme, obrátíme a necháme vykapat. Pažitkový krém vložíme do sáčku se širokou trubičkou a rajčata naplníme. Ozdobíme je dílky vařeného vejce, půlkami jader vlašských ořechů a ze strany přiklopíme seříznutými vršky rajčat. Pažitkový krém připravíme tak, že ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA