INGREDIENCE: 1 kg předního masa z jehněte, 75 g rostlinného tuku, 1 dl mléka, 75 g cibule, 50 g hladké mouky, sůl, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně krájenou cibulku osmažíme v poloviční dávce tuku, přidáme papriku, zalijeme trochou vařící vody; vložíme vyprané, na stejné díly rozsekané maso, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Dušené jehně vyndáme pomocí drátěné naběračky, šťávu zahustíme předem připravenou světlou jíškou z druhé poloviny tuku a mouky, dobře promícháme, podle potře ..
INGREDIENCE: 600 g skopového masa, 4 lžíce drobně krájené kořenové zeleniny (nejlépe mrkev a petržel), 1 cibule, 200-300 g rýže, 2 lžíce másla, 4 zrnka pepře, 2 hřebíčky, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, vývar z masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme, na polovině másla osmažíme kořenovou zeleninu a nakrájenou cibuli. Na to položíme maso, opečeme po obou stranách, podlijeme vývarem a dusíme doměkka ..
INGREDIENCE: 450 g nakrájeného jehněčího masa (nebo vepřového), červená a zelená paprika, cibule.Marináda: 4 lžíce olivového oleje, šťáva ze 2 citronů, kúra z 1 citronu, stroužek česneku, rozmarýn.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme a vložíme do marinády z oleje, šťávy a kúry z citronů, česneku a rozmarýnu. Necháme uležet asi 4 hodiny. Napichujeme na grilovací jehly, střídavě s kousky červené a zelené papriky a cibule. Během grilování poléváme zbytkem marinády. ..
INGREDIENCE: 800 g skopového masa, 60 g slaniny, 600 g hlávkového zelí, 200 g cibule, 80 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové maso vaříme ve slané vodě tak, aby bylo jen potopené. Když je poloměkké, přidáme na čtvrtky rozkrájené zelí, pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, slaninu na kostičky. Než je maso dovařené, připravíme ze sádla a mouky jíšku a tou šťávu zahustíme. ..
INGREDIENCE: 60 dkg skopové kýty, 5 dkg slaniny, 4 dkg oleje, 1 středně velká cibule, 10 dkg kořeněné zeleniny, 2 sardele, lžička hořčice, 5 lžic rajského protlaku, 2 kávové lžičky hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, na pekáči rozpálíme omastek, osmažíme na něm kořenovou zeleninu a cibuli, vložíme maso a dáme dusit. Při dušení maso potíráme utřenými sardelemi a hořčicí. Když je maso měkké, přidáme do šťávy protlak a mouku rozkvedlanou v trošce studené vody. Dobře povaříme, maso v ..
INGREDIENCE: 1 jehněčí nebo mladá skopová kýta, 100 g slaniny, 1 malá cibule, 200 g žampiónů, 2 vejce, 3 lžíce zmrazené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), sůl, pepř, česneková pasta nebo palička česneku utřená se solí, 1 l vývaru z masoxu, olej na potírání, mouka na zahuštění omáčky, máslo na zjemnění. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu odblaníme a podél svalu nařízneme otvor, do kterého později vložíme náplň. Slaninu rozkrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme ..
INGREDIENCE: 500 g jehněčí kýty, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, olej, 1 telecí párek, 4 malé cibulky, 2 menší rajčata, POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Plátky pokapeme olejem a necháme několik hodin odležet. Po odležení je rozkrájíme na kousky a nabodáváme na jehly střídavě s kolečky párku, cibule a rajčat. Špízy potřeme olejem a grilujeme (často otáčíme). Podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. ..
INGREDIENCE: 500 g vykostěného skopového, sůl, pepř, sladká paprika, tymián, sójová omáčka, hořčice, kečup, bobkový list, prolisovaný česnek, 0,6 dl oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na středně velké kostky a uložíme do mísy. Z oleje, soli, koření, sójové omáčky, hořčice, kečupu a česneku připravíme omáčku, kterou nalijeme na maso. Promícháme a dáme přes noc do ledničky. Druhy den maso napíchneme na grilovací jehly a po všech stranách opékáme na grilu. Podáváme s bramborami a salátem. ..
INGREDIENCE: 4 skopové kotlety, 2 menší cibule, sůl, 60 g másla, petrželka, celerová nať, sůl, 4 větší syrové brambory, stroužek česneku. POSTUP PŘIPRAVY: Naklepané a osolené kotlety prudce opečeme ne rozehřátém másle. Stroužkem oloupaného česneku vytřeme kastrol či ohnivzdornou misku, kam vložíme kotlety. Na pánvi, kde jsme kotlety opékali, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme pak i s tukem ke kotletám, přidáme nadrobno usekanou petrželku a celerovou nať. Přikryjeme pokličkou a dusí ..
INGREDIENCE: 500 g masa z kýty, olej, 2 cibule, 2 lžíce kečupu 250 g fazolí z konzervy, 5 stroužků česneku, pepř, sul.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme, osolíme, opepříme, svineme a zprudka opečeme na oleji. Dáme péct do trouby: Zatím si připravíme omáčku: na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kečup, po pár minutách přidáme trochu šťávy z pečeně. Do omáčky vložíme fazole, přidáme prolisovaný česnek a pepř a ještě chvíli dusíme. Na talíře dáváme fazolovou omáčku, na ni porce masa a vš ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA