Recepty na xkuchtik.cz

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | VELIKONOČNÍ JEHNĚČÍ NA PAPRICE

INGREDIENCE: 1 kg předního masa z jehněte, 75 g rostlinného tuku, 1 dl mléka, 75 g cibule, 50 g hladké mouky, sůl, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně krájenou cibulku osmažíme v poloviční dávce tuku, přidáme papriku, zalijeme trochou vařící vody; vložíme vyprané, na stejné díly rozsekané maso, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Dušené jehně vyndáme pomocí drátěné naběračky, šťávu zahustíme předem připravenou světlou jíškou z druhé poloviny tuku a mouky, dobře promícháme, podle potře ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÝ PILAF

INGREDIENCE: 600 g skopového masa, 4 lžíce drobně krájené kořenové zeleniny (nejlépe mrkev a petržel), 1 cibule, 200-300 g rýže, 2 lžíce másla, 4 zrnka pepře, 2 hřebíčky, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, vývar z masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme, na polovině másla osmažíme kořenovou zeleninu a nakrájenou cibuli. Na to položíme maso, opečeme po obou stranách, podlijeme vývarem a dusíme doměkka ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KEBABY NA ROZMARÝNU

INGREDIENCE: 450 g nakrájeného jehněčího masa (nebo vepřového), červená a zelená paprika, cibule.Marináda: 4 lžíce olivového oleje, šťáva ze 2 citronů, kúra z 1 citronu, stroužek česneku, rozmarýn.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme a vložíme do marinády z oleje, šťávy a kúry z citronů, česneku a rozmarýnu. Necháme uležet asi 4 hodiny. Napichujeme na grilovací jehly, střídavě s kousky červené a zelené papriky a cibule. Během grilování poléváme zbytkem marinády. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ SE ZELÍM

INGREDIENCE: 800 g skopového masa, 60 g slaniny, 600 g hlávkového zelí, 200 g cibule, 80 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové maso vaříme ve slané vodě tak, aby bylo jen potopené. Když je poloměkké, přidáme na čtvrtky rozkrájené zelí, pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, slaninu na kostičky. Než je maso dovařené, připravíme ze sádla a mouky jíšku a tou šťávu zahustíme. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ NA SARDELI

INGREDIENCE: 60 dkg skopové kýty, 5 dkg slaniny, 4 dkg oleje, 1 středně velká cibule, 10 dkg kořeněné zeleniny, 2 sardele, lžička hořčice, 5 lžic rajského protlaku, 2 kávové lžičky hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, na pekáči rozpálíme omastek, osmažíme na něm kořenovou zeleninu a cibuli, vložíme maso a dáme dusit. Při dušení maso potíráme utřenými sardelemi a hořčicí. Když je maso měkké, přidáme do šťávy protlak a mouku rozkvedlanou v trošce studené vody. Dobře povaříme, maso v ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | PLNĚNÁ JEHNĚČÍ KÝTA

INGREDIENCE: 1 jehněčí nebo mladá skopová kýta, 100 g slaniny, 1 malá cibule, 200 g žampiónů, 2 vejce, 3 lžíce zmrazené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), sůl, pepř, česneková pasta nebo palička česneku utřená se solí, 1 l vývaru z masoxu, olej na potírání, mouka na zahuštění omáčky, máslo na zjemnění. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu odblaníme a podél svalu nařízneme otvor, do kterého později vložíme náplň. Slaninu rozkrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ ŠPÍZ

INGREDIENCE: 500 g jehněčí kýty, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, olej, 1 telecí párek, 4 malé cibulky, 2 menší rajčata, POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Plátky pokapeme olejem a necháme několik hodin odležet. Po odležení je rozkrájíme na kousky a nabodáváme na jehly střídavě s kolečky párku, cibule a rajčat. Špízy potřeme olejem a grilujeme (často otáčíme). Podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ RAŽNIČI

INGREDIENCE: 500 g vykostěného skopového, sůl, pepř, sladká paprika, tymián, sójová omáčka, hořčice, kečup, bobkový list, prolisovaný česnek, 0,6 dl oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na středně velké kostky a uložíme do mísy. Z oleje, soli, koření, sójové omáčky, hořčice, kečupu a česneku připravíme omáčku, kterou nalijeme na maso. Promícháme a dáme přes noc do ledničky. Druhy den maso napíchneme na grilovací jehly a po všech stranách opékáme na grilu. Podáváme s bramborami a salátem. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ KOTLETY PO SLOVINSKU.

INGREDIENCE: 4 skopové kotlety, 2 menší cibule, sůl, 60 g másla, petrželka, celerová nať, sůl, 4 větší syrové brambory, stroužek česneku. POSTUP PŘIPRAVY: Naklepané a osolené kotlety prudce opečeme ne rozehřátém másle. Stroužkem oloupaného česneku vytřeme kastrol či ohnivzdornou misku, kam vložíme kotlety. Na pánvi, kde jsme kotlety opékali, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme pak i s tukem ke kotletám, přidáme nadrobno usekanou petrželku a celerovou nať. Přikryjeme pokličkou a dusí ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | RUSKÉ SKOPOVÉ S FAZOLEMI.

INGREDIENCE: 500 g masa z kýty, olej, 2 cibule, 2 lžíce kečupu 250 g fazolí z konzervy, 5 stroužků česneku, pepř, sul.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme, osolíme, opepříme, svineme a zprudka opečeme na oleji. Dáme péct do trouby: Zatím si připravíme omáčku: na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kečup, po pár minutách přidáme trochu šťávy z pečeně. Do omáčky vložíme fazole, přidáme prolisovaný česnek a pepř a ještě chvíli dusíme. Na talíře dáváme fazolovou omáčku, na ni porce masa a vš ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz