INGREDIENCE: 600 g telecího masa, 20 g šunky, žampióny, 5 g hladké mouky, 3 lžíce mléka, g másla, 10 g eidamu, citrónová kůra a šťáva, muškátový květ, petrželka, 5 g másla, 5 g eidamu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku a ve slané vodě uvařené maso nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme předem podušené, na plátky nakrájené žampióny. Nasucho opraženou mouku rozředíme mlékem a vývarem z masa, osolíme a povaříme. Pak přidáme strouhaný sýr. Polovinu takto připravené omáčky promícháme s ma ..
INGREDIENCE: 100g telecího masa, sůl, 20g šunky, 1 vejce, 10g mrkve, 3g hladké mouky, 10 g másla, pažitka. Drobně pokrájenou šunku, podušenou zeleninu a natvrdo vařené posekané vejce okořeníme pažitkou a promícháme. Touto směsí potřeme naklepaný, osolený plát masa, svineme a zavážeme nití. Nasucho opečeme, podlijeme a pečeme v troubě. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou, povaříme. Čerstvé máslo přidáme do hotového pokrmu. ..
INGREDIENCE: 500 g telecí kýty, sůl, mouka na obalení, 2 vejce, 50 g strouhaného parmezánu, 2 lžíce mléka, strouhaná houska, olej, 4 čerstvá rajčata, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Z telecí kýty nakrájíme přes vlákna řízky, okraje nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme je paličkou, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve směsi vajec, strouhaného parmezánu a mléka a ve strouhance. Hned vložíme do rozpáleného oleje a už při nižší teplotě smažíme po obou stranách dozlatova. Ve zbylém oleji osmažíme ještě ..
INGREDIENCE: Telecí medailonky, 4 žloutky, sůl, pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 2 dl suchého sherry, 1 l studeného vývaru z masa, svazeček petržel , 4 lžíce přepuštěného másla, 8 telecích medailónků. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky dáme do kastrůlku, vmícháme sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Nádobu postavíme do horké vodní lázně a vejce metlou našleháme do pěny Sherry smícháme se studeným vývarem a zlehka lijeme za stálého míchání do kastrůlku se žloutky a šleháme, až se vytvo ..
INGREDIENCE: 1 kg telecího masa, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g kyselé okurky, 10 g šunky, 10 g másla, 3 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tlecí maso rozřízneme na větší plát, naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe šunkou pokrájenou na tenké plátky, posypeme jemně sekaným, natvrdo vařeným vejcem a sekanou sterilovanou okurkou. Pevně zabalíme, ovážeme nití a na másle po všech stranách opečeme. Trochu podlijeme a pečeme za občasného podlévání horkou vodou v troubě. Měkké maso vyjmeme, vysmahlou šťávu ..
INGREDIENCE: 400 g špenátu, l00g žampiónů, 10 g másla, 1 kg telecího hrudí bez kosti, sůl, pepř, 2 dl vývaru, strouhaný muškátový oříšek, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 1/8 1 vody, 1/8 l suchého červeného vína, 1 malá konzerva rajského protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát podusíme, žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na lupínky Dáme na máslo a také podusíme. Telecí hrudí omyjeme studenou vodou, osušíme ubrouskem a podélně nakrojíme tak, aby vznikl jeden tenký plát masa. Maso po obou straná ..
INGREDIENCE: 1 kg libového telecího masa, 3 polévkové lžíce mouky smíchané se solí a pepřem, 3 polévkové lžíce olivového oleje, l cibule, 1 utřeného stroužku česneku, 4 polévkové lžíce suchého bílého vína, 250 ml vývaru, 200 g sterilovaných rajčat, osušených a rozmačkaných, půl lžičky bazalky, citrónová kůra, 120 g žampiónů, 45 g másla nebo margarínu, 2 polévkové lžíce nasekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a obalíme v okořeněné mouce. Kousky telecího opečeme po pěti až des ..
INGREDIENCE: 4 telecí řízky, 4 plátky šunky, 4 vejce uvařená natvrdo, 200gžampiónů, 2 rajčata, 400g sterilovaného hrášku, sůl, pepř, 50g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na každý dáme plátek šunky a jedno vejce. Řízky zavineme, převážeme nití a na rozpáleném másle opečeme po všech stranách do červena. Žampióny nakrájíme na větší kousky, přidáme spolu s nakrájenými rajčaty k řízkům, podlijeme vývarem z masoxu a dusíme do poloměkka. Před podáváním závitky v polovin ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí řízky naklepeme hranou dlaně, na každý položíme stejně velký plátek šunky a půlku podélně rozkrojeného, natvrdo vařeného vejce. Stočíme, převážeme nití a v rozpáleném oleji opečeme do červena. Pak přidáme na větší kousky pokrájené hříbky nebo žampióny, na plátky nakrájená rajčata nebo zelené papriky a podlijeme 1 dl vody. Pod pokličkou dusíme do měkka asi 1 až 1 1/2 hodiny. Mezitím ohřejeme hrášek v jeho šťávě, scedíme, dáme na mísu a omastíme kouskem másla nebo raději ro ..
INGREDIENCE: 700g předního telecího masa vcelku - nízký plát, 300g mraženého špenátu, česnek, 2 vejce, 100g strouhaného sýra – nejlépe parmazánu,100g šunky, sklenka bílého vína, hovězí vývar, šalvěj, rozmarýn, olej, máslo, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si omeletu z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra. Povaříme špenát v malém množství osolené vody a poté nakrájený špenát narychlo osmahneme s česnekem na olivovém oleji. Rozprostřeme maso, naskládáme na ně ve vrstvách špenát, vaječnou ome ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA