INGREDIENCE: 250 g nudlí, 250 g vařeného masa, l vejce, 20 g másla, 125 ml mléka, tuk na vymazání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Nudle uvaříme v osolené vodě a smícháme s masem pokrájeným na kousky. Dáme do vymazané formy a v troubě ve vodní lázni prohřejeme. Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na nákyp. Zapečeme a hotové poléváme rozpuštěným máslem. ..
INGREDIENCE: 300 g lasagní (nudlové obdélníkové placky - lze použít i nepředvařené), 2 lžíce oleje, 500 g mletého hovězího masa, l cibule, l stroužek česneku, l velký rajčatový protlak, sůl, pepř, sladká mletá paprika, l lžička sušeného oregana, 50 g mouky, 50 g másla, 400 ml mléka, 200 ml suchého bílého vína, bílý pepř, 80 g tvrdého sýra, 150 ml jogurtu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji a za stálého míchání zprudka opečeme mleté maso. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, přidáme k masu a krátce spole ..
INGREDIENCE: Nudlové těsto: 500g hrubé mouky, sůl, 1 vejce, asi 2 dl vody. Náplň: 60g sádla, 200g uzené šunky nebo zbytky uzeného masa, 1 dl mléka, 2 vejce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosejeme mouku, přidáme trochu soli, vejce a podle potřeby vodu. Vypracujeme tuhé těsto, které tence vyválíme, pokrájíme na pruhy široké asi 10 cm a poskládáme vedle sebe. Potom je rozkrájíme na pruhy široké 2 cm a ještě šikmo překrájíme na kostky. Takto nakrájené těsto - flíčky, uvaříme ve vroucí vodě, vyndám ..
INGREDIENCE: 340 g špaget, l cibule, 6 plátků uzené slaniny, 450 g zralých rajčat, l červená čili paprička, l 1/2 polévkové lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme najemno, slaninu na tenké proužky. Rajčata spaříme a oloupeme a pokrájíme. Z čili papričky odřízneme stopku a papričku podélně rozpůlíme, vyndáme semínka a přepážky a papričku nakrájíme na tenké proužky. Proužky nakrájíme na malé kostičky. Olej rozpálíme na pánvi a přidáme cibuli a slaninu. Na středním ohni mícháme asi 5 min ..
INGREDIENCE: 1 vejce, 30 g hrubé nebo polohrubé mouky, sůl, vařící mléko nebo vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Promícháme vejce s moukou, těstíčko osolíme a dobře propracujeme. Těsto nalijeme za stálého míchání slabým praménkem do vařící vody a povaříme. Kapání dáváme do polévek nebo do mléka. ..
INGREDIENCE: 100 g hrubé nebo polohrubé mouky, l vejce, 2 lžíce vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme, přidáme vejce a vodu a uděláme těsto. Těsto lehce vyválíme a placku necháme proschnout. Po uschnutí svineme do válečku a nakrájíme na části. Kusy těsta nakrájíme asi na půl centimetru široké pásky, z nichž pak krájíme čtverečky. Ihned po nakrájení je rozházíme po vále. Čtverečky vložíme do vařící osolené vody a po vyplavání na povrch je procedíme a prolijeme studenou vodou a trochou výva ..
INGREDIENCE: 30 g másla, 3 žloutky, 80 - 100 g hrubé nebo polohrubé mouky, 50 g šunky, 3 bílky, sůl, máslo na vymazání plechu. POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme máslo, přidáváme po jednom žloutky a hmotu osolíme, můžeme přidat i najemno nakrájenou šunku. Ušleháme sníh a vmícháme jej současně s moukou do hmoty. Na pánvi rozpálíme tuk, dáme na něj těsto, zarovnáme je a upečeme v hodně vyhřáté troubě. Prochladlý svítek nakrájíme na kostičky a vkládáme do hotových polévek ..
INGREDIENCE: 300 g lasagní (asi 16 plátků), 2 lžíce olivového oleje, 3-4 stroužky drceného česneku, 1 cibule nakrájená najemno, 250 ml smetany na šlehání, 800 g špenátu (zmrazeného hrubě sekaného nebo čerstvého), špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl a mletý pepř, 1 lžička sušeného oregana, 100 g hrubě strouhaného tvrdého sýra, (gouda, čedar, ementál), 100 g bílého jogurtu, 50 g strouhaného parmezánu, 30 g rozpuštěného másla, 200 g mozzarelly nakrájené na plátky. &n ..
INGREDIENCE:300 g širokých nudlí, špetka soli, bazalka, 3 stroužky česneku, špetka pepře, šálek sýra parmezán, olivový olej POSTUP PŘÍPRAVY:Nudle vsypeme do vařící osolené vody a za občasného míchání uvaříme. Potom je scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek prolisujeme a v rozehřátém másle necháme osmahnout. Ochucený olej promícháme s nudlemi. Těstoviny rozložíme na talíře, posypeme nadrobno pokrájenou bazalkou, pepřem a parmezánem. Pokrm podáváme se zeleninovým salátem ..
INGREDIENCE: 500g krůtích jater, 1 cibule, 50g anglické slaniny, 500g dlouhých zelených nudlí, sůl, 30g másla, bílý pepř, 1 balíček (500g) propasírovaných rajčat, 1 kelímku (100g) smetany ke šlehání, trochu sušené majoránky, 2 lžíce světlé jíšky. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájím na malé kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky. Nudle vaříme ve velkém množství osolené vody asi 8 minut. Na pánvi rozehřejeme tuk. Játra v něm opečeme, opepříme je a vyjeme. Ve stejném tuku os ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA