INGREDIENCE: 2 lžíce Hery (40 g), 4 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, pomerančová kůra, 4 menší jablka (250 g), 2 lžíce vlašských ořechů, l dl mléka, 4 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce strouhanky, 3 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk našleháme v míse s cukrem a žloutkem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a nastrouháme i pomerančovou kůru z dobře umytého pomeranče. Ořechy nahrubo nakrájíme a přidáme k základu. Zasypeme moukou a strouhankou, promícháme s mlékem a nakonec zlehka zamícháme dobře uš ..
INGREDIENCE: 100 g práškového cukru, 80 g másla, 4 vejce, 100 g ořechů, trochu strouhanky, mletá skořice, trochu vanilky, nastrouhaná citrónová kůra, asi 200 g meruněk, máslo a mouka na vymazání a vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo se žloutky a cukrem umícháme do pěny, přidáme mletou skořici, vanilku a ořechy, zahustíme trochou strouhanky a ochutíme citrónovou kůrou. Dobře zamícháme a pak zkypříme tuhým sněhem, který opatrně po částech přidáváme. Nakonec vmícháme pokrájené meruňky. Těst ..
INGREDIENCE: 200 g třešní, 80 g másla, 100 g cukru, 4 vejce, utlučená skořice a hřebíček, nastrouhaná citrónová kůra, 80 g hrubé strouhanky, 100 g mandlí nebo ořechů, tuk na vymaštění a mouka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, práškový cukr a žloutky Ušleháme do pěny. Ochutíme ji strouhanou citrónovou kůrou, mletými ořechy nebo mandlemi, utlučenou skořicí a hřebíčkem. Přidáme strouhanku. Dobře promícháme a po částech vpracujeme tuhý sníh. Pak do těsta opatrně vmícháme vypeckované a po ..
INGREDIENCE: 600 g jablk, 4 vejce, 120 g cukru, 2 dl smetany, 80 g hladké mouky, tuk na vymazání formy, skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Jednu polovinu oloupaných jablk nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy vložíme žloutky, smetanu, cukr, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře utřeme. Přidáme mouku, na kostičky nakrájená jablka, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Tukem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a pečeme v troubě dorůžova, Jablečný nákyp po ..
INGREDIENCE: 2 šálky dýňových semen, 1dl olivového oleje, sušený česnek, ml. paprika, sušená cibule, ml. nové koření, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 180°C. Semena opláchneme, aby se odstranily blány. Všechny ingredience dobře spojíme v míse a rozprostřeme v jedné vrstvě na plech s vyšším okrajem. Pražíme asi 20 minut. Poté protřepeme a dopražíme, až jsou semena křehká. ..
INGREDIECE: 1 kg švestek, 2 lžíce octa, lžička mleté skořice, 80g ušlehané šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky opereme, vypeckujeme a rozpůlené klademe na pekáč. Pocukrujeme cukrem smíchaným s mletou skořicí a pokapeme octem. Pečeme v mírné troubě asi 30 minut. Hotové švestky podáváme na miskách, zdobené šlehačkou. ..
INGREDIENCE: 4 křehká jablka, mouč. cukr, marmeláda, ml. skořice, 1 lžíce másla, vanilkový cukr.Omeleta: 3 vejce, 3 lžíce mouč. cukru, 3 lžíce hl. mouky, tuk na vymazání a hrubá mouka vysypání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Z bílků ušleháme sníh, přidáme 3 lžíce mouč. cukru, ušleháme dohusta a lehce do něj vmícháme žloutky a potom prosetou mouku. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy a povrch uhladíme. Do těsta postavíme jablka, naplníme je marmeládou, ..
INGREDIENCE. 200g telecích jater,2 větší jablka či 1 celer,50g másla, sladká paprika, trochu mouky a 4 plátky sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná jablka zbavíme jaderníku, nakrájíme je na tlustší kolečka, lehce osmažíme na polovici másla a opaprikujeme. Chceme-li použít místo jablek celer, očistíme jej, uvaříme a připravíme z něj řezy, které rovněž okořeníme. Plátky telecích jater posypeme moukou a po obou stranách rychle osmažíme. Posolíme je, položíme na jablka či celer, přikryjeme plátky sýra a ..
INGREDIENCE: 2 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce vody 2 jablka 4 lžíce smetany 2lžtíce cukru trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Vločky necháme chvíli nabobtnat ve vodě nebo v mléce. Do mixéru dáme smetanu, cukr, plátky jablek a citrónovou šťávou. Zpracováváme asi půl minuty. Poté přidáme namočené vločky a ještě chvíli mixujeme. Podáváme v misce. ..
INGREDIENCE: 1/2 kg čerstvého ovoce, 100 g cukru, 1/8 l šlehačky, trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé ovoce (jahody, maliny, broskve, banány apod.) mixujeme s troškou vody nebo mléka a s cukrem. Ovocnou kašičku dáme do širších sklenic či do hlubších skleněných talířků a ochutíme troškou citrónové šťávy. V zimě můžeme tato pyré dělat z mrazeného malinového protlaku, do kterého rozmixujeme několik dětských piškotů. Zdobíme bud pravou šlehačkou nebo domácí pěnou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA