INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak ..
INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše d ..
INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše d ..
INGREDIENCE: škvarky 50 g, vepřový bůček 200 g, kroupy 100 g, cibule 50 g. Podle chuti: česnek, majoránka, nové koření, sůl. Podle potřeby: vepřové střevo, vepřová krev 1,5 dl. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si veškeré ingredience - cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a osmažíme. Kroupy uvaříme. Uvařený vepřový bůček umeleme i s udušenou vepřovou krví (v množství 1 dl). Přidáme uvařené vychladlé kroupy, škvarky, osmaženou cibuli, zbytek krve a ostatní suroviny. Promíchanou hmotu plníme do očištěný ..
INGREDIENCE: škvarky 50 g, vepřový bůček 200 g, kroupy 100 g, cibule 50 g. Podle chuti: česnek, majoránka, nové koření, sůl. Podle potřeby: vepřové střevo, vepřová krev 1,5 dl. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si veškeré ingredience - cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a osmažíme. Kroupy uvaříme. Uvařený vepřový bůček umeleme i s udušenou vepřovou krví (v množství 1 dl). Přidáme uvařené vychladlé kroupy, škvarky, osmaženou cibuli, zbytek krve a ostatní suroviny. Promíchanou hmotu plníme do očištěný ..
INGREDIENCE: 800 g vepřových jater, 2 kg vepřového ořezu, 200g kůží, mletý pepř, strouhány muškátový oříšek, mleté nové koření, sůl, majoránka, vegeta, střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme do měkka samostatně. Zůstatek ořezu semeleme na jemno spolu s kůžemi. Maso na kostičky, oblanšírovaná játra a mletou směs dobře promícháme ..
INGREDIENCE: 800 g vepřových jater, 2 kg vepřového ořezu, 200g kůží, mletý pepř, strouhány muškátový oříšek, mleté nové koření, sůl, majoránka, vegeta, střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme do měkka samostatně. Zůstatek ořezu semeleme na jemno spolu s kůžemi. Maso na kostičky, oblanšírovaná játra a mletou směs dobře promícháme ..
INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kte ..
INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kte ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA