INGREDIENCE: 1kg vepřových jater, ½ kg vepřového masa, ½ kg vepřového bůčku, 5 vajec, sůl, pepř, majoránka, může se přidat i kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme minimálně dvakrát na nejmenším oku strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a majoránku, promícháme a plníme do malých sklenic, které plníme jen na 80% obsahu sklenice. Zavařujeme 1 ½ hodiny a druhý den 1 hodinu. ..
INGREDIENCE: 1kg vepřových jater, ½ kg vepřového masa, ½ kg vepřového bůčku, 5 vajec, sůl, pepř, majoránka, může se přidat i kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme minimálně dvakrát na nejmenším oku strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a majoránku, promícháme a plníme do malých sklenic, které plníme jen na 80% obsahu sklenice. Zavařujeme 1 ½ hodiny a druhý den 1 hodinu. ..
INGREDIENCE: 1 králík včetně jater, 600 g libového vepřového masa, 150 g vepřových jater, 4 lžíce vepřového sádla, 100 g slaniny, 2 vejce, 3 lžíce polohrubé ší cibule, šálek mléka, sůl, pepř, paštikové kořeni (1 lžička mletého pepře, 5 kuliček tlučeného nového kořeni, l lžička papriky, větší špetka zázvoru, 1 utlučený bobkový list. 1/2 lžičky muškátového oříšku, špetka tymiánu). POSTUP PŘÍPRAVY: Játra opláchneme, zbavíme žilek a necháme v chladu. Králíka a vepřové maso upečeme na sádle. Rohlík ..
INGREDIENCE: 1 králík včetně jater, 600 g libového vepřového masa, 150 g vepřových jater, 4 lžíce vepřového sádla, 100 g slaniny, 2 vejce, 3 lžíce polohrubé ší cibule, šálek mléka, sůl, pepř, paštikové kořeni (1 lžička mletého pepře, 5 kuliček tlučeného nového kořeni, l lžička papriky, větší špetka zázvoru, 1 utlučený bobkový list. 1/2 lžičky muškátového oříšku, špetka tymiánu). POSTUP PŘÍPRAVY: Játra opláchneme, zbavíme žilek a necháme v chladu. Králíka a vepřové maso upečeme na sádle. Rohlík ..
INGREDIENCE: 1 králičí předek, 300 g vepřového bůčku, 1 játra z králíka, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 2 žemle, 1 lžička koňaku, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousku slaniny zpěníme cibuli a potom na ní udusíme maso z králíka. Měkké maso umeleme se syrovým vepřovým masem a se syrovými játry Ke směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, vejce, koňak, koření a sul. Dobře promícháme. Zbylou slaninou vyložíme tvořítko. Naplníme směsí, uzavřeme a vaříme hodinu až hodinu a půl. ..
INGREDIENCE: 1 králičí předek, 300 g vepřového bůčku, 1 játra z králíka, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 2 žemle, 1 lžička koňaku, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousku slaniny zpěníme cibuli a potom na ní udusíme maso z králíka. Měkké maso umeleme se syrovým vepřovým masem a se syrovými játry Ke směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, vejce, koňak, koření a sul. Dobře promícháme. Zbylou slaninou vyložíme tvořítko. Naplníme směsí, uzavřeme a vaříme hodinu až hodinu a půl. ..
INGREDIENCE: 600g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, 100g hladké mouky, 60g sušeného mléka, 10 vajec, sůl, mletý pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček a vepřovou plec nakrájíme na kousky, prosolíme a necháme 24 hodin odležet. Pak maso jemně umeleme, přidáme koření, sůl, 4 vejce, hladkou mouku, dobře vyšleháme s postupným přidáváním rozpuštěného sušeného mléka a ochutíme. Vyšlehanou paštiku plníme do olejem vymazané formy tak, že naplníme asi polovinu formy, pak po ..
INGREDIENCE: 600g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, 100g hladké mouky, 60g sušeného mléka, 10 vajec, sůl, mletý pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček a vepřovou plec nakrájíme na kousky, prosolíme a necháme 24 hodin odležet. Pak maso jemně umeleme, přidáme koření, sůl, 4 vejce, hladkou mouku, dobře vyšleháme s postupným přidáváním rozpuštěného sušeného mléka a ochutíme. Vyšlehanou paštiku plníme do olejem vymazané formy tak, že naplníme asi polovinu formy, pak po ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 500 g vepřového plecka, 500 g bůčku, 500 g drůbežích stehen, 250 g drůbežích jater, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1 malý celer, 2 cibule, 2 bobkové listy, několik zrn nového koření, lžička majoránky, lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 2 housky, 3 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce rozehřátém tuku smažíme posekané cibule, přidáme očištěné játra a spolu smažíme asi 2-3 minuty. Toto odstavíme do vystydnutí. Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a dusí ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 500 g vepřového plecka, 500 g bůčku, 500 g drůbežích stehen, 250 g drůbežích jater, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1 malý celer, 2 cibule, 2 bobkové listy, několik zrn nového koření, lžička majoránky, lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 2 housky, 3 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce rozehřátém tuku smažíme posekané cibule, přidáme očištěné játra a spolu smažíme asi 2-3 minuty. Toto odstavíme do vystydnutí. Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a dusí ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA