Recepty na xkuchtik.cz

SÝRY | SÝROVÁ ROLKA S RAJČATY A ŠUNKOU

INGREDIENCE: 3 vejce, sůl, pepř, 1 lžičky ml. papriky, 50g poloh. mouky, 2 plátky bílé želatiny, 200g lučiny, 50g eidamu, 50g sušených rajčat, pažitka, 6 plátků šunky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpálíme troubu na 220°C a plech vyložíme alobalem. Oddělíme vejce. Z bílků našleháme tuhý sníh. Žloutky spolu s kořením a 2 lžícemi chladné vody utřeme do pěny. Tu potom společně s moukou zapracujeme do bílkového sněhu. Těsto rozetřeme na plech a pečeme asi 10 minut. Želatinu namočíme na 3 minuty do chlad ..

SÝRY | ŘECKÝ CHLÉB S OVČÍM SÝREM

INGREDIENCE: 50 g ovesných otrub, 500 g hladké mouky, 150 g ovčího sýra (nebo balkánský), 5lžic olivového oleje, 1 lžička soli, 21 g čerstvého droždí, 325 ml vlažného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme otruby s většinou hladké mouky, nastrouháme sýr a přilijeme k němu olivový olej a mírně přisolíme. Potom sýr přidáme do misky s moukou a otrubami, přidáme kvásek z mléka a droždí a promícháme. Potom těsto vyndáme na vál a pořádně propracujeme. Necháme těsto 30 minut kynout na teplém místě a poté ho ..

SÝRY | VELIKONOČNÍ SÝROVÉ KULIČKY

INGREDIENCE:100 g Lučiny, 100 g tvrdého sýra, 50 g Nivy, 70 g másla, 50 g šunky (šunkového salámu), 50 g pórku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdý sýr nakrájíme na drobné kostičky, přidáme nakrájenou šunku (salám), drobně nakrájený pórek, strouhanou Nivu i máslo, Lučinu, sůl a vše promícháme. Tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném sýru. Můžeme zdobit kapií, oříškem. ..

SÝRY | DOMÁCÍ TAVENÝ SÝR (Od Renaty z Karviné)

INGREDIENCE: 1 tvaroh, 1 rovná kávová lžička jedlé sody, přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…), 1 lžička másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj tavený, maz ..

SÝRY | TVARŮŽKY V PIVU

INGREDIENCE: 250 g tvarůžků, 1 cibule, 3 dl piva, česnek podle chuti, sůl, hořčice, kmín, ml. paprika. POSTUP PŘÍPRVY: Tvarůžky nakrájíme na kousky, cibuli na plátky a česnek na tenké plátky. Vše postupně ve vrstvách naskládáme do sklenice, prosypeme paprikou, hořčicí, zalijeme pivem a sklenici uzavřeme. Nechme minimálně týden odležet.   ..

SÝRY | SMAŽENÝ SÝR PO ITALSKU

INGREDIENCE: 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRVY: Vymícháme hladké těstíčko. Plátky tvrdého sýra namočíme nejprve jednou stranou v těstíčku, protáhneme strouhankou a stejným způsobem obalíme i druhou stranu. Smažíme v rozpáleném tuku, podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky. ..

SÝRY | OSTRÁ SÝROVÁ ROLÁDA

POSTUP PŘÍPRAVY: Silnější plát eidamské cihly, tavený sýr, šunka (měkký salám), pařížský salát, feferonka, kapie. Sýr nahřejeme nad párou, když změkne, prsty nebo válečkem vytáhneme do tvaru obdélníku. Poklademe plátky šunky, na šunku položíme na nudličky nakrájený tavený sýr, rozetřeme salát. Posypeme nakrájenou feferonkou a kapií. Zakryjeme plátky šunky a svineme do rolády. Zabalíme do alobalu, necháme v ledničce ztuhnout, krájíme na řezy. ..

SÝRY | SMAŽENÉ SÝROVÉ KULIČKY

INGREDIENCE: 8 bílků, sůl, pepř, 250 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme pevný sníh, osolíme a opepříme a velmi opatrně vmícháme nastrouhaný sýr. Lžící odebíráme kousky a postupně smažíme na rozpáleném oleji. Smažením nabudou. ..

SÝRY | SÝROVÁ ROLÁDA II

INGREDIENCE: 400 g strouhaného eidamu, šunka, pomazánkové máslo, 3 tavené sýry, sterilovaná kapie, křen (nebo česnek dle chuti). POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a křenu. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku, ten i s alobalem dáme na plech a na chvíli do trouby rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát. Ten necháme vychládnout, poklademe na něj šunku a natřeme připravenou ..

SÝRY | DOBRÝ DOMACÍ SÝR (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g tvrdého tvarohu se postrouhá, osolí, přidá trochu kmínu, pak nechá nejméně 24 hodin v teple odležet, 50 g másla se rozpustí, přidá tvaroh a vaří za stálého míchání, až je sýr hladký. Poté se přidá špetka papriky, 1 žloutek, rychle zamíchá a vleje do hlubší misky. Je dobrý i bez žloutku. Musí být hladký a krájet se jako ementálský. Druhého dne se může jíst. Někdo nechává tvaroh uležet, až teče, pak je sýr měkčí. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz