INGREDIENCE: 800 g králičího hřbetu a kýty, sůl, 1 cibule, 40g másla, 10 hladké mouky. Nádivka: 150 bílé veky, 2 vejce, mléko, 20 g másla, muškátový květ, nasekaná petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nádivku. Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a rozehřátým máslem, přidáme vejce, okořeníme muškátovým květem, rozsekanou petrželkou, osolíme a promícháme. Potom v králičím hřbetu a kýtě uděláme ostrým nožem otvor, osolíme a maso naplníme nádivkou a upevníme jehlami na ..
INGREDIENCE: 400 g králičí kýty, 300 g vepřového bůčku, 20 g oleje, 100 g cibule, sůl, mlety kmín, 20 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka a bůček dáme na pekáček s olejem a na plátky pokrájenou cibulí, osolíme a posypeme kmínem. V průběhu pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme teplou vodou, rozmícháme a ovaříme. Maso naporcujeme, zvlášť králíka a bůček. Šťávu na maso procedíme a společně v troubě povaříme ..
INGREDIENCE: 1 králík (rozdělený na menší díly) nebo několik jiných dílů, 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátků anglické slaniny bez kůže, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody), máslo na smažení, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem. Králičí díly obalit v mouce s pep ..
INGREDIENCE: Vykostěné králíčí nebo kuřecí maso, 1/2 mrkve, 1/2 petržele, kousek celeru, asi jako petržele, 2 cibule, mletý pepř, mleté nové koření, bobkový list, sladká paprika, 1 kostka karpatského bujonu (Vitana), olej, mouka hladká a polohrubá, 1 zakysaná smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji dáme zesklovatět 2 nakrájené cibule, přidáme najemno nastrouhanou zeleninu, orestujeme cca 5 - 10 minut, přídáme maso( z králíka -vykostěné zadní kytky a hřbet na větší kostky, z kuřete vykostěné kytky t ..
INGREDIENCE: Králík, 150 g slaniny, 1 menší celer, 5 mrkví, 4 petržele, 2 cibule, 5 kuliček nového koření, 4kuličky jalovce, 5 kuliček pepře, tymián, 2 bobkové listy, sůl, pepř, Vegeta, špetka sladké papriky, máslo, 7 dl mléka, 1 smetana, 3 lžíce hladké mouky, citronová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Část slaniny nakrájím na proužky a prošpikuji králíka. Osolím, malinko opepřím a posypu tymiánem. Zbylou slaninu nakrájím na kostičky a orestují společně s cibuli pokrájenou najemno. Přidáme králíka a op ..
INGREDIENCE: Rozporcovaného králíka,slaninu,nebo uzené maso, šalvěj, dvě kedlubny, bobkové listy, kmín, med, bílé víno, zakysanou smetanu a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce králíka posolíme a prošpikujeme slaninou nebo uzeným masem a šalvějí. Na dno pekáčku dáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, rozložíme porce králíka, polijeme medem a okmínujeme. Mezi porce vložíme oloupané a na plátky nakrájené kedlubny, bobkové listy a podlijeme bílým vínem a pečeme přikryté. Během pečení poléváme výpekem a ..
INGREDIENCE: králičí hřbet a běhy, 200 g sušených švestek, 1 lžíce poloh. mouky, 1 lžíce rybízové zavařeniny, 2 dl červeného vína, 60g oleje, celý i mletý pepř, bobkový list, tymián, ocet, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí hřbet a běhy naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, 2 lžic octa, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 3 bobkových listů. V kastrole zahřejeme olej a maso z králíka lehce opečeme na obou stranách. Potom podlijeme nálevem, ve kterém byl králík naložen, osolíme, opepříme ..
INGREDIENCE: 1 králík, 100g slaniny, 50g másla, sůl, 4 stroužky česneku, 1 lžíce petrželky, sůl, 2 dl bílého vína, 4 žampióny, 1 malý rajčatový protlak, lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou a na másle opečeme po všech stranách. Pak ho podlijeme a pečeme téměř doměkka. Pak přidáme do výpeku prolisovaný česnek, bílé víno, pokrájené žampióny a rajčatový protlak a vrátíme do trouby asi na 10 minut. Příloha: brambory. ..
INGREDIENCE: 1 králičí předek, 50 g ruku, 40 g polohrubé mouky, 1 cibule, 2 lžičky sladké papriky, 250 ml smetany, sůl, vývar z hlavy. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, nakrájíme na porce, cibuli jemné nakrájíme a osmažíme na tuku. Přidáme sladkou papriku, osolené maso a podlijeme vývarem z hlavy. Dusíme, dokud není maso měkké, potom jej vyndáme, do šťávy přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, prohřejeme a vrátíme zpět do omáčky maso. Příloha: houskový nebo bramborový knedlík. ..
INGREDIENCE: 4 králičí stehna, 2 lžíce másla50 g slaniny, 1 cibule, 3 bobkové listy, 5 stroužků česneku, 1 lžíce vinného octa, 2 lžíce sekané petrželky, špetka tymiánu, celý pepř, 1 lžíce poloh. mouky, 100 g křenu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí stehna potřeme rozetřeným česnekem a odložíme na 45 minut do chladna. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a stehna, opečeme z obou stran. Zakápneme vinným octem, přidáme bobkový list, tymián, 8 kuliček pepře ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA