POSTUP PŘÍPRAVY: Den předtím, než si uděláme tuto lahůdku, namočíme hrách a velké kroupy. A druhý den přistoupíme k přípravě: v kastrole rozpálíme sádlo a dvě osolená husí stehna v něm rychle opečeme. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek, pepř, zázvor a zakryté pokličkou dáme dusit do trouby. Ovšemže občas musíme podlít vývarem ! Mezitím si dáme vařit hrách a kroupy, každé zvlášť. Když se uvařily, vezmeme pekáč, vyjmeme husí stehna a v pekáči smícháme vařený hrách s kroupami. M ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve stáhneme husí krk abychom neporušili kůži. Opálíme ji, omyjeme a osolíme. Umeleme na strojku kousek vepřového a telecího masa na 3 krky asi 300g -, na kostičky nakrájíme 50g slaniny, na plátky kousek husích jater, srdce, smícháme, do kašoviny, přidáme l vejce, 100g vařené rýže a 10g nastrouhané cibule, 20g husího sádla, stroužek utřeného česneku, trochu zázvoru, špetku majoránky, sůl, pepř a vše promícháme. Naplníme tím kůži na jednom konci zašitou a pak zašijeme i druhý ..
INGREDIENCE: Přední díl husy, 100 g slaniny, 100 g cibule, 30 g mouky, špetka pepře, 10 g utřeného česneku, 20 g soli, 1 kapusta (1 kg).POSTUP PŘÍPRAVY: Přední díl husy - prsa (stažená z tučné husy) - rozsekáme na porce osolíme a dusíme na cibuli a nadrobno nakrájené rozpálené slanině. Při pečení často přeléváme vypečenou šťávou, vydusí-li se šťáva, doléváme vodou. Hotové měkké maso vyndáme a do vysmahlé šťávy přidáme mouku, znovu zasmahneme, přidáme česnek a pepř a do takto připraveného základu ..
INGREDIENCE: 1 husa, 2 cibule, 1 celer, 1 petržel, 2 mrkve, celý pepř, nové koření, sůl, hřebíček, bobkový list, kmín, 200g strouhané housky, 750g jablk, 1 l černého sladkého piva, 1 l suchého červeného vína.Kynutý knedlík: 200g anglické slaniny, 500g housek, 200g másla, 4 vejce, 1 l mléka, 300g hrubé mouky, 100g strouhanky, sůl, ocet, sádlo. Červené zelí: 1 kg červeného zelí - hlávka nebo kysané, 2 brambory, 5 stroužků česneku, cukr, ocet, sůl, cibule, sídlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Husu rozporcujeme ..
INGREDIENCE: 1očištěná husa, 250 g makarónů, 20 g másla, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 vejce, špetka mletého pepře,dle chuti sůl, 150 g husích jater. Hříbková omáčka - 200 g čerstvých hříbků, 40 g másla kyselé smetany, lžíce hladké mouky, 2 žloutky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Husu dobře očistíme, křídla a nohy odsekneme a vykostíme tak, že po délce hřbetu rozřízneme kůži a malým ostrým nožíkem odřezáváme maso z kostry. Ve slané vodě uvaříme makaróny do poloměkka, scedíme, omastíme rozpuštěným másle ..
INGREDIENCE: 1 očištěná vykuchaná husa, 600 g jedlých kaštanů, 200 g hovězího masa,200 g vepřového masa, 200 g telecího masa, 100 g loupaných mandlí 100 g cibule, 150g sádla, husí játra, husí žaludek, 5 menších jablk, 3 citróny, špetka mleté skořice, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný, dobře vypraný žaludek a husí játra podusíme. Hovězí, vepřové i telecí maso semeleme na masovém strojku a dáme dusit na osmaženou drobně nakrájenou cibulku. Po 15 minutách přidáme oloupané pečené kaštany, os ..
INGREDIENCE: V 4 porce husích psíček, sůl, pepř, 3 lžíce husího sádla, 2 cibule, 4-6 stroužků česneku, masový vývar, 600 g čerstvých hub, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Husí prsíčka osolíme a opepříme. Na rozehřátém husím sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme prsíčka a po všech stranách je zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, zmírníme oheň a. dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem, poléváme vypečenou šťávou a občas obracím ..
INGREDIENCE: 1 větší husa s drůbky, podle chuti sůl, 1 kg kysaného zelí, 150g cibule, 100 g sádla, špetka kmínu.POSTUP PŘÍPRAVY: Husu dobře očistíme, opereme, odsekneme hlavu, křídla a nohy, Drůbky upravujeme jako samostatný pokrm nebo polévku. Husu pečeme osolenou, okmínovanou v troubě za stálého polévání výpekem.,Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme vymačkané kysané zelí a dusíme do změknutí. Když je husa upečená, rozporcujeme ji, slijeme z pekáče sádlo a na dno rozprostřeme duš ..
POSTUP PŘÍPRAVY: před pečením odstraníme z jater žlučové skvrny a vytáhneme na spodní části vyčnívající žilky. Pak ponoříme játra na 2 hodiny do mléka, osušíme je a hustě do nich vpichujeme jednu vedle druhé nakrájené mandličky (sloupnuté). Do každé půlky jater vetkneme jeden hřebíček. Pak játra vložíme do malého hlubšího kastrolku, zalijeme je horkým husím sádlem a asi 10 minut dusíme zakryté v troubě. Po udušeni pečeme ještě asi 15 minut nepokryté. Upečená játra dáme na prkénko, nakrájíme na p ..
INGREDIENCE: 400g husích jater, 3 cibule, 2 lžíce husího sádla, špetka soli, 5 rajčat, podde chuti česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Na husím sádle osmahneme jemně krájenou cibuli, přidáme husí játra nakrájená na kostky, nasekaný česnek a dusíme cca 10 minut, pak přidáme oloupaná, jader zbavená, na čtvrtky nakrájená rajčata a dodusíme. Dušená játra s rajčaty osolíme a podáváme teplá. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA